Boardgames

Nedeljne vesti 8.2. – 15.2.2019

Ovonedeljne vesti započinjemo vešću da je još jedan veliki hit, Sushi Go! podlegao rolaj i piši tretmanu (što generalno nije loša stvar)! Pored Sushi Roll tu je i nova igra Tsujoši Hačigučija za Next Move Game seriju malih igara, 5211. Kad smo kod malih igara Bezzier Games radi reizdanje džepne CABO igre a Z-Man Games sprema igru mešanja civilizacija kroz tri epohe, Hadara. Fantasy Flight Games je objavio informacije o novoj ekspanziji za Descent, pod nazivom Lost Legends i o novoj Star Wars igri. Star Wars: Outer Rim u kojoj ćemo igrati krijumčare, šljam i đubrad sa oboda galaksije. Uživajte!

Descent - Lost Legends

Descent – Lost Legends

Ako ste tražili razlog da se vratite drugoj ediciji Descenta, Fantasy Flight Games je upravo dao veoma dobar razlog za to. Lost Legends je ekspanzija za Descent: Journeys in the Dark koja dodaje dve standardne i osam hibridnih klasa, otvarajući ogroman broj mogućnosti i kombinacija za razvijanje unikatnih avanturista, sa osveženim mehanikama koje će promeniti način na koji se određeni likovi, na primer, leče. Lost Legends je trenutno u pretprodaji, a FFG je razvija u sopstvenoj produkciji.

5211

5211

Pored Tuki, ove godine na Origins sajmu ćemo videti još jednu igru iz Next Move Games. 5211 je zasnovana na njihovoj manje popularnoj igri 5 Colors, sada proširena za 8 igrača a u pitanju je igra spajanja karata po boji, ali i sakupljanju setova. A zašto 5211? Pa, počinjete sa 5 karata u ruci, odakle prvo igrate dve karte, a zatim dva puta po još jednu i onda upoređujete sa ostalima šta je na talonu. Jednostavno, a takva bi trebalo da je i sama igra.

Sushi Roll

Sushi Roll

Gamewright slavi 25 godina poslovanja a među novim izdanjima nalazi se i Sushi Roll. Pogodili ste, to je rolaj i piši verzija kartičnog klasika Sushi Go! u kome smo pravili menije i sušije. U opisu stoji da će u novoj igri biti svi omiljeni karakteri iz prethodne igre, ako pod karaktere stavljate tempuru, puding, vasabi, uramaki i ostala jela. Nova igra će takođe imati drafting mehaniku ali sada sa kockicama. Igra će trajati oko 20 minuta a izlazak se očekuje uskoro, na proleće.

Hadara

Hadara

Ako ste ikada želeli da vidite vikinga kako muva Kleopatru, Z-Man Games će vam to pokazati u novoj igri o civilizacijama. Hadara je igra u kojoj ćete stvarati novu civilizaciju mešajući narode različitih kultura kroz tri epohe. Petougaona tabla će biti ”pijaca” koja će vam istovremeno određivati i koga možete da uvrstite u svoj malo selo u Galiji, a upravo pet igrača je maksimum za ovu igru. Igra će se u prodaji naći ovog proleća.

Star Wars: Outer Rim

Star Wars: Outer Rim

Nema stajanja za Star Wars ni u ovoj godini a, pre novog filma, videćemo novu društvenu igru iz Fantasy Flight Games. Star Wars: Outer Rim će nas postaviti u uloge lovaca na glave, secikesa i plaćenika, koji će pokušati da ostave svoj pečat na naslovni deo galaksije. Završavaćete prljave posliće za poznate njuške Star Wars univerzuma, blingovati svoj svemirski brod, ali i unajmljivati legendarne likove za svoju posadu. Slava i novac u nekoj dalekoj galaksiji stižu tokom drugog kvartala ove godine.

Cabo (PHOTO: toulouse (BGG))

Cabo (PHOTO: toulouse (BGG))

Slatka mala kartaška igra Cabo se vraća ovog aprila u izdanju Bezier Games. Originalno izdata 2010. godine, igra je u kojoj ćete baratati skrivenim informacijama, menjati karte sa drugim igračima, špijunirati ih čak, a sve kako biste zadržali zbir karata što manjim i pronašli odbeglog jednoroga. Kada igrač misli da ima najmanji zbir, može da drekne ”Cabo” i popije šut kartu iz kluba zaustavi rundu, nakon čega se proveravaju poeni. Mala kutija, mala cena (oko 10 evra) i par korisnih dodataka bi trebalo da učine ovo izdanje veoma dobrom kupovinom.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.