News

Nove RPG igre 10. 12. 2019: Londonske reke, vukodlaci, šumari i ronini

Bliži se kraj godine a RPG novitetima se ne vidi kraj. U ovom izdanju RPG vesti čitajte o novom, petom izdanju Werewolf: The Apocalypse, deluks izdanju hita iz senke Rangers of Shadow Deep i dodatku za Legend of the Five Rings koji se bavi roninima. Tu je i najava za Rivers of London RPGu koji radi Chaosium, baziran na popularnim romanima Bena Aronoviča. Uživajte!

Werewolf: The Apocalypse

Paradox Interactive je našao partnera sa kojim će raditi na novom izdanju Werewolf: The Apocalypse. Na novoj, petoj ediciji ovog kultnog RPGa radiće Hunters Entertainment a sve će to ići kroz Renegade Game Studios. Hunters Entertainment je zaintrigirao javnost sa svojim Kids on Bikes RPGom koji smo imali prilike da probamo i recenziramo a za 2020. godinu sprema Altered Carbon RPG. U Apokalipsi igrači su u ulozi Garoua koji su tvorevine materijalnog i duhovnog sveta Umbre. Svet, Gaia, umire a vukodlaci su podeljeni kako treba spasiti planetu. Werewolf: The Apocalypse  je najavljen za 2021. godinu.

Path of Waves: Essential Guide to Ronin

L5R: Path of Waves

L5R: Path of Waves

Za ljubitelje pet prstenova Fantasy Flight Games je najavio novi suplement pod imenom Path of Waves: Essential Guide to Ronin.  Kako samo ime kaže, knjiga će se detaljnije pozabaviti roninima kao i ostalim izgnanicima Rokugana. Unutar stranica kriju se detaljna pravila za igranje samuraja bez gospodara, gaijina, seljana i ostalih podanika koji nemaju jasnu hijerarhijsku nišu. Pored ovih pravila nalaze se i ideje za avanture, NPC profili i dva settinga. Legend of the Five Rings RPG Path of Waves: Essential Guide to Ronin (au bre!) će izaći tokom 2020. godine.

Rivers of London

Rivers of London Novels

Rivers of London Novels

Chaosium je objavio da je dobio prava za Rivers of London seriju romana Bena Aronoviča. Na osnovu njih ova kompanija planira da kreira RPG smešten u svetu pod imenom Folly. Romani, a ima ih za sada 8 komada, opisuju život Pitera Granta, policajca Metropolitanske Policije koji se bavi natprirodnim pojavama.

Mešavina magije i detektivkske akcije je privukla čitaoce a posle romana usledio je i strip, Nakon toga, Sajmon Peg i Nik Frost su se odlučili da naprave i film. RPG knjiga je prirodan sled događaja. Rivers of London RPG će koristiti neka pravila iz Chaosiumovog Baisc Roleplaying sistema uz koja će ići i nova pravila za čudnovate moći reka i nadprirodnih bića koja se pojavljuju u romanima. Chaosium u saradnji sa piscem Aronovičem radi na osnovnoj knjizi a nakon nje slede i suplementi. Datum izlaska ove knjige još nije poznat.

Rangers of Shadow Deep Deluxe Edition

Rangers of Shadow Deep Deluxe Edition

Rangers of Shadow Deep Deluxe Edition

Modiphius sprema deluks verziju njihovog Rangers of Shadow Deep RPGa. Ovo je solo i kooperativan RPG sa minijaturama u kojem igrači vode svoje rendžere, skupljaju ekipu i prolaze kroz serije misija u kojima se bore protiv nadolazeće tame. Prvobitno kreiran od strane dizajnera Frostgrave i Ghost Archipelago, Džozefa A. MekKuloa, Rangers of Shadow Deep je u početku bio dostupan samo preko DriveThruRPG sajta i postao je podjednako veliki hit i kod RPG igrača kao i kod ljubitelja igara sa minijaturama zbog svog narativnog sistema.

Nova, deluks verzija, dolazi u tvrdom povezu sa osveženim osnovnim pravilima i pridodatim elementima kreiranja karaktera iz Temple of Madness. Kao najveći novitet u ovom izdanju se navodi dodatak “Challenge” nivoa za svaki scenario namenjen grupama koje žele opasnije i izazovnije avanture. I to nije sve. Prvi dodatak, Burning Light avantura će takođe biti uključena u ovoj verziji knjige. Rangers of Shadow Deep Deluxe Edition stiže u prodavnice tokom februara 2020. godine a već ga možete naručiti na Modiphius sajtu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.