Boardgames

Frosthaven je novo poglavlje Gloomhaven univerzuma

Frosthaven društvena igra board game

Oslobodite mesta na policama, stiže nova ogromna društvena igra!

Cephalofair Games, na čelu sa Ajzakom Čajldsom, najavio je sledeći veliki korak za trenutno najbolje ocenjenu društvenu igru na svetu Gloomhaven. Nova igra, najavljena na PAX Unplugged, nosi naslov Frosthaven, a biće nezavisni nastavak hita iz 2017. godine. Dakle, nećete morati da pored ove imate i prvu džinovsku kutiju u kolekciji. Vaša leđa će vam biti zahvalna.

Priča nas ovoga puta vodi na hladni sever, daleko od White Oak grada, u gradić koji jedva preživljava surovu zimu i napade ćudovišta iz snežnih krajeva. Preuzećemo uloge ratnika-najamnika kako bismo zaštitili grad, ali i otkrili neke misterije zbog kojih se napadi uopšte dešavaju. Kako objašnjava izdavač, zabavni sistemi iz Gloomhaven su tu, ali će biti podosta prilika za istraživanje i ne-borbene scenarije, ali i razvoj gradića poput onoga što smo videli u Kingdom Death: Monster.

Ono što vas u masivnoj kutiji očekuje je kampanja od 100 scenarija, 16 novih igrivih likova, 25 vrsta protivnika podeljenih u tri rase i stotinak đinđuva za vaše junoše. Dakle, igra za koju se odvaja čitava godina da se kompletira.

Frosthaven stiže na Kickstarter u martu 2020. godine. Izdavač nije naglasio kada će igra moći da se očekuje u slobodnoj prodaji, a više detalja nas očekuje uskoro. Pre toga, videćemo kompaktni i jeftiniji Gloomhaven.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.