Boardgames

Uskoro stiže i manji, pristupačniji Gloomhaven

Ajsak Čajlds iz Cephalofair Games se oglasio sa planovima za njegov megahit Gloomhaven.

Kako dizajner navodi, sprema se opuštenija i jednostavnija verzija Gloomhaven igre koja će svetlost dana ugledati iduće godine. Ova verzija mamutske igre će biti pristupačnija igračima jer će cena biti do 50 dolara. U igri će se naći 24 scenarija, 4 nova karaktera i nove monstrume, a ceo paket će predstavljati priču koja se dešava pre avantura iz velike Gloomhaven društvene igre.

Gloomhaven

Čajldsova legacy igra sa primesama RPGa i Euro mehanika je objavljena 2017. godine nakon uspešno okončane Kickstarter kampanje tokom 2015. godine. Od tada ova društvena igra ne prestaje da privlači igrače i trenutno je jedna od najomiljenijih igara na tržištu. Gloomhaven je osvojio Dice Tower nagradu, Origins nagradu i Golden Geek nagradu a početkom 2018. godine je zauzeo prvo mesto na BoardGameGeek listi skinuvši sa trona Pandemic Legacy.

Novi Gloomhaven se očekuje u prodavnicama u trećem kvartalu 2020. godine a svoju premijeru će imati na Essen Spiel 2020 sajmu. Do tada preporučujemo digitalnu verziju ove igre koja je uveliko dostupna na Steam platformi.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.