Boardgames

World in Flames zvanično najveća igra na svetu

World in Flames - mapa

World in Flames – mapa

World in Flames je konačno dobio ono što je tražio. Priznanje da je najveća društvena igra na svetu.

Igra World in Flames je postala zvanični vlasnik Ginisovog svetskog rekorda za najveću društvenu igru na svetu. Ako se pitate kolika je to igra, evo nekih podataka o verziji za kolekcionare.

World in Flames: Collector’s Edition dolazi ne sa jednom. već sa 4 glavne mape, koje su zbog veličine smeštene na tvrde table. Svaka mapa ima razmere 83×57.4 cm. To nije sve, jer igra ima i 3 “manje” mape veličine 42×29.7cm. Ove pozamašne mape zajedno prave 2.27 m2 površine za igranje. Ratna strategija sem velikih mapa, dolazi i sa 4900 kauntera, kockicama, knjigom pravila od 192 strane, 22 kampanje i raznolikim dodacima za igrače.

World in Flames nije samo fizički velika igra. Ona je kompleksna simulacija Drugog Svetskog Rata, od njegovih početaka 1939. godine, do samog kraja 1945. godine. Kada kažemo “kompleksna simulacija” to i mislimo. Svi aspekti ovog velikog rata su pokriveni igrom: diplomatija, vojne industrije, ratne kampanje i špijunaža. Dizajneri igre tvrde da je testiranje u totalu trajalao 12 miliona sati. Komuna igrača ove igre je takođe globalna te dodatne ilustracije i kućna pravila dolaze sa svih krajeva sveta, od Meksika do Australije.

Tehnički naziv rekorda koje su Australian Design Group i World in Flames osvojili je “Largest Board Game Commercially Available”, sto znači da nikakve Kickstarter kampanje sa ogromnim igrama ne mogu da se računaju za ovaj rekord.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.