News

Nove RPG igre 29.10.2019: Homeworld uskoro na našim stolovima

Za kraj oktobra spremili smo nove vesti iz sveta RPG igara. Posle mnogobrojnih video igara koje su napravile tranziciju u RPG svet na red je dosao i kultni klasik Homeworld. Njime će se pozabaviti Modiphius dok će Paizo izdati novi suplement za Starfinder pod imenom Near Space. Free League nastavlja da neguje svoj mutantski RPG sa novom kampanjom The Gray Death. Više o ovim naslovima čitajte u nastavku.

Homeworld; Revelations

Homeworld; Revelations

Modiphius Entertainment je otkrio da radi na Homeworld: Revelations, stonoj RPG igri baziranoj na hit video igri Homeworld koju pravi Blackbird Interactive pod okriljem Gearbox Software LLC.

U Homeworld: Revelations RPGu, igrači će biti u ulozi posade jednog od vojnih brodova Kushanove flote. U knjizi će se naći nove informacije o narodu Kushana kao i o ostalim važnim fakcijama iz sveta ove video igre, kao što su Kadesh i Taiidan. U knjizi će biti otkrivene i neke tajne vezane za Guidestone. Naravno, igrači će moći da ponovo prožive Egzodus kroz svoje RPG avanture.

Ovaj RPG će pokretati 2d20 sistem koji će Sam Veb Virdžinija Pejdž adaptirati iz Star Trek Adventures. Stvaranje ovog RPG će pomoći i Martin Cirulis, koji je jedan od originalnih autora video igre. Timu se pridružio i Aaron Kambeic, koji je radio ilustracije u video igri. Više informacija o ovom naslovu se očekuje tokom 2020. godine.

Starfinder: Near Space

Starfinder: Near Space

Paizo Inc. je najavio novu knjigu pravila za njihov Starfinder RPG sistem. Near Space je ime knjige i galaktičke regije koja sadrži Pact Worlds, Veksarijum i ostale planete koje su ove dve civilizacije kolonizovale. U knjizi će se naći informacije o 12 svetova i kultura iz ovog dela galaksije kao i kratke informacije o 9 svetova Veskarijuma. Pored ovih geografskih i kulturnih informacija biće i novih brodova, arhitipova, opreme, magija i rasnih crta. Starfinder RPG: Near Space se očekuje tokom 2020. godine.

Mutant: The Gray Death

Mutant: The Gray Death

Švedski izdavač Free League Publishing nastavlja sa novim izdanjima za njihov poznati Mutant: Year Zero sistem koji smo recenzirali. Ovaj sistem, koji je osvojio srebrnog ENnija za najbolja pravila 2015. godine, dobija novu kampanju The Gray Death. Ova kampanja će preuzeti priče koje se nalaze u osnovnoj knjizi pravila Mutant: Year Zero i dodacima Genlab Alpha, Mechatron i Elysium i povezati ih u jednu veliku avanturu. Ona će na jednom mestu okupiti mutante, životinje, robote i ljude u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. The Gray Death kampanja je imala premijeru na upravo završenom Essen Spiel 2019 sajmu a od danas se nalazi u prodaji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.