Games

Game of Thrones društvena igra uskoro na kompjuterima pored vas

Serija Igra prestola (Game of Thrones) se završila u maju, a gledaoci i fanovi još uvek nisu emocionalno načisto sa spornim finalom serije. Mimovi kidaju internet, a raznorazni sajtovi se i dalje bave greškama u produkciji.

Asmodee Digital je uskočio u prazninu nastalu završetkom serije i najavio digitalnu verziju oficijelne Game of Thrones društvene igre, A Game Of Thrones: The Board Game – Digital Edition. Društvena igra bazirana na delima G.R.R. Martina je nastala, sada već daleke, 2003. godine u izdanju Fantasy Flight Games. Svoje drugo izdanje je doživela 2011. godine i još uvek je rado viđen gost na stolovima ljubitelja društvenih igara. Postoje i druge igre smeštene u daleki Vesteros, ali je FFGova verzija najpoznatija.

Kako i dolikuje, ovo je duboka strategija u kojoj je cilj preuzimanje Gvozdenog trona. Šest igrača je u ulogama velikih kuća Vesterosa i vode armije, spletkare, sklapaju saveze i izdaju prijatelje zarad finalne prevlasti. I to može da potraje od dva do četiri sata.

Asmodee planira da digitalna verzija bude verna stonoj verziji igre i vredna vašeg novca. Vizuelni prikaz će biti poboljšan te će miplovi i vojni okršaji biti zamenjeni 3D modelima. Digitalna verzija će doneti i AI protivnike te ćete moći sami da pokušate da zavladate Vesterosom, ili da se pripremite sa okršaj sa prijateljima. Kampanjska opcija će omogućiti da iskusite sve događaje iz knjiga Pesme leda i vatre i, nadamo se, pravi kraj cele sage.

A Game Of Thrones: The Board Game – Digital Edition je najavljena samo za PC platformu i očekuje se tokom 2020. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.