Boardgames

Nove društvene igre 20.09.2019: Gospodarite morem, pivom i obližnjim dvorištem

Tražeći nove društvene igre i interesantne najave, često naletimo na neke urnebesne kombinacije naslova, tema, crteža.

Ove nedelje tako pričamo o igri o vezivanju petrli, koje su u stvari crvići, zen pomorskim putovanjima, igri koja slaganje domina podiže na novi, luđi nivo, ali i par igara koje na test stavljaju vaše strategije i smisao za planiranje. Idemo na dno mora, na svetski sajam, ali i u manastir da pravimo pivo.

No Return: Es gibt kein Zurück!

No Return: Es gibt kein Zurück!

Igra gotovo pretećeg naziva, No Return je daleko od nečega što će vas uplašiti. U pitanju je čisto matematička igra u kojoj ćete slagati debeljuškaste pločice sa brojevima različitih boja pokušavajući da napravite niz. Kada jednom odlučite da se prebacite u fazo bodovanja, nema povratka, a tu se krije objašnjenje imena. Moses će igru objaviti krajem oktobra.

Wormlord

Wormlord

Posle Magic Maze, izdavač Sit Down Games sprema još jednu igru koja će doneti haos na stolove. U Wormlord ćemo ukrstiti armije crvića na bojnom polju obližnjeg dvorišta. Pritom bukvalno mislimo “ukrstiti”, jer je u pitanju igra brzopoteznog vezivanja i odvezivanja čvorova. Naime, do 8 igrača će igrati istovremeno, a pobednik je onaj čiji crvići zauzmu najviše polja na tabli. Igra izlazi sledećeg meseca.

Heaven & Ale: Kegs & More

Heaven & Ale: Kegs & More

Igra u kojoj pravimo pivo, Heaven & Ale dobija svoju prvu ekspanziju. Igra koja je nominovana za Kennerspiel des Jahres 2018 godine nas stavlja u ulogu sveštenika koji se trude da naprave što bolje pivo. Ekspanzija Heaven & Ale: Kegs & More dodaje nove komplikacije kao što su skladištenje, transport i isporuka njihovog bogovskog piva (HA!). Eggertspiele je najavio izlazak ove ekspanzije za novembar.

Crystal Palace

Crystal Palace

Feuerland sprema za predstojeći Essen Spiel 2019 sajam novi naslov Crystal Palace. U ovoj igri smeštaćemo kockice na osam lokacija dok smo u ulozi nacija koje učestvuju na prvom svetskom sajmu u Londonu. Ovo smeštanje kockica predstavlja naš trud da posetiocima pružimo što bolji i grandiozniji spektakl. Igru je dizajnirao Karsten Lauber a ilustrovao Andrea Alemano. Feuerland radi nemačku verziju igre dok će englesku verziju raditi Capstone Games.

Namiji

Namiji

 

Uvek popularni Tokaido dobija nastavak. Namiji će biti potpuno nezavisna igra koja nas povesti na pomorsko putovanje u kome ćemo se diviti kitovima i obilaziti znamenitosti duž obala Japana. Minimalistički izgled je ponovo prisutan, kao i mehanika ”dođeš prvi, igraš poslednji”, a Antoan Bauza je još jednom potpisan kao glavni i odgovorni za dizajn igre. FunForge je prvi prototip prikazao nedavno na festivalu igara u Kanu, a sada će biti prikazan i na Essen Spiel 2019. Izlazak igre se očekuje krajem godine.

U Abyss svetu se svašta nešto dešava. Dok osnovna igra dobija nove ekspanzije uskoro će biti spremna i druga igra koja deli ovaj univerzum. Conspiracy: Abyss Universe je kartična igra u pomenutom svetu koja deli neke mehanike sa osnovnom igrom kao i prelepe ilustracije Ksavijera Kolete. U ovoj igri 2 do 4 igrača će praviti obrnutu piramidu draftujući karte i skupljajući kolekcije. Dizajneri su Bruno Katala i Čarls Ševalije a izdavač Bombyx.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.