Boardgames

Nedeljne vesti 16.08. – 22.08.2019: Šta želim? Kolačiće i dijamante!

Budimo realni, svi oko nečega izvoljevamo. Mi na primer svakog petka želimo da nađemo nove društvene igre, jer police koje škripe imaju još mesta za velike kutije.

Tako smo ovog petka naišli na nekoliko zanimljivih ekspanzija, ali i kutiju koju verovatno nećete tek tako nositi sa sobom a u kojoj su Agenti pičvajza (naš slobodan prevod, čekamo na trademark). Osim toga, pričamo o tome kako napraviti najbolje kolačiće, gde u Egiptu su najbolje plaže i kako napraviti sudar civilizacija. Baš standardni petak, ako nas pitate.

Agents of Mayhem

Agents of Mayhem

Bliži se izlazak Agents of Mayhem: Pride of Babylon, igre koja je prošle godine sa uspešnim Kickstarterom prenela vrlo neuspešnu video igru na 3D tablu. Ova kutija teška preko 5 kilograma će se prodavati po nimalo laganoj ceni od 110 dolara već od ove jeseni, a pratiće je i dve ekspanzije. Nakon izlaska, Academy Games najavljuje proširenja svaka tri meseca, kao i dodatak koji će “umiriti” neke od karata kako bi i nešto mlađi igrači mogli da isprobaju igru.

Diamonds 2nd Edition

Diamonds 2nd Edition

Dijamanti su večni. Samo raste broj izdanja. Bar tako misli Stronghold Games. Ovaj izdavač je za septembar spremio novo izdanje svoje kartične adutske igre Diamonds Second Edition. U ovoj blještavoj igri igrači manipulišu talonom i odigranim kartama na osnovu seta i boje kojoj odigrana karta tj. dijamant pripadaju. U novoj ediciji karte su redizajnirane a dodati su i kristalni providni dijamanti. Ovo je igra za 2-6 igrača i traje oko 30 minuta.

Arkham Horror: The Dream-Eaters

Arkham Horror: The Dream-Eaters

Fantasy Flight Games najavljuje nemirne snove za istražitelje koji se otisnu u novu Arkham Horror avanturu. Nova ekspanzija za Arkham Horror card game, The Dream-Eaters, poslaće vas na lov za odgovorimo na misteriju zemlje (ružnih) snova. Dvoje novih istražitelja donose nove interesantne opcije za pravljenje špilova, a priča će se dosta poigravati sa percepcijom i otkrivanjem šta je stvarno a šta san. Ova ekpanzija izlazi kasnije ove godine.

 

Fertility

Fertility

Plodnost. Zemlje ili žene. Odgovor će nam dati Catch Up Games koji sprema novu igru Fertility smeštenu u drevnom Egiptu. Ovo je igra alokacije resursa u kojoj su igrači u ulozi administratora Metropolisa u Egiptu. Koristiće resurse iz doline Nila za gradnju novih delova grada i da opskrbe sve dućane u njemu. A sve to zarad blagoslova Faraona. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 45 minuta a u prodaji će se naći tokom septembra.

Cupcake Empire

Cupcake Empire

Mmmm. Kolačići. Ludonova sprema igru sa kolačićima! Cupcake Empire nas vodi u grad gde su kolačići u modi, trednuju i vrlo su traženi. igrači su poslastičari koji će to stanje vrlo rado eksploatisati. Oni će raditi na novim receptima, otvarati nove prodavnice, zapošljavati ljude i naravno prodavati kolačiće. Cilj je, naravno, imati najefikasniji i najrazvijeniji biznis. Ova slatka igra je za 2 do 4 igrača i igra se oko sat vremena. U prodavnicama će se naći već sledećeg meseca.

Smash Up! World Tour: Culture Shock

Smash Up! World Tour: Culture Shock

Alderac Entertainment Group je spremio novu ekspanziju za Smash Up! pod imenom Smash Up World Tour: Culture Shock. U novoj kutiji će se naći pet potpuno novih fakcija: drevne Inke, ruske babske priče, polinežanski istraživači, bajke braće Grim i Anansi priče. Ovo je drugi dodatak u World Tour seriji i kompatibilan je sa svim prethodnim izdanjima. Svoju premijeru je imao na GenCon 2019 sajmu a u prodavnice stiže sledećeg meseca.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.