Boardgames

Nedeljne vesti 20.4. – 27.4. 2018

Dragi čitaoci i igrači, srećan vam internacionalni dan društvenih igara! E sada kada smo završili sa tapšanjem, rukovanjem i ljubljenjem da vam poželimo da se dobro izigrate danas i da usput pročitate naše nedeljne vesti. Ove nedelje vam prikazujemo nekoliko noviteta. Tang Garden, Cult, Smashup velika kutija, Higlander i Gunkimono su danas na meniju.

Brzo pročitajte vesti pa na igranje!

Smash Up

Smash Up

Volite li Smash Up? Ali onako baš, baš, ”odistinski”? Ako ste sakupljali sve ekspanzije, prvo svaka čast, drugo – shvatili ste da nećete imati gde da ih spakujete. AEG je već izdao jednu veliku Smash Up kutiju, ali je i ona postala premala za sve što je kasnije došlo. Zato je za ovaj avgust najavljena još veća kutija za još veće nrdove koja vam omogućava da složite karte u četiri reda, ima kutijicu za sve prateće pikliće, kao i komade sunđera da sve to lepo stoji na mestu. Kako AEG ne prodaje prazne kutije, unutra ćete dobiti špilove sa Geeks i All-Stars fakcijama, novu knjižicu sa pravilima i karte za odvajanje svih ekspanzija. Cijena – prava sitnica! Samo 40 evra.

Tang Garden

Tang Garden

Thundergryph Games je najavio još jednu opuštajuću, zen igru o sađenju drveća. Tang Garden će igrače postaviti u uloge dizajnera vrtova za imperatora Šuanzonga i uskoro dolazi na Kickstarter. Igrači će slagati vrt od pločica koje čine teren, a zatim saditi drveće, graditi mostiće preko reka i podizati gazeboe kako imperatora ne bi udarila sunčanica. Na kraju, vaš vrt će posetiti čitava delegacija imućnih i uticajnih ljudi koji će dati krajnji sud o tome koliko ih je opuštala poseta i ”vaskolika prelepost” pejzaža.

Thundergryph takođe ima lepu akciju – svako ko se prijavi na njihov newsletter će dobiti dodatnu kartu i minijaturu drveta kajsije, a izdavač će posaditi novo drvo.

Cult

Cult

Volite li da petljate sa mađijama, želećete da imate na umu novu igru iz Cryptozoic Entertainment. Cult je igra u kojoj ćete okupljati, jel te, kultiste i pokušavati da dozovete svoje božanstvo, koristiti magije da preokrenete vladare Večnog Grada u svoju korist ili dignete rulju i silom preuzmete stvar u svoje ruke. U osnovi worker placement igra, Cult nudi poprilično šaren izbor bogova iz nekoliko religija uključujući i našeg dobro drugara Ktulua, ali i boga Ateizma (o, ironije!), a svaki pruža različite pristupe igri. Igra je finansirana putem Kickstartera, a u prodaji se očekuje ove zime.

Dice Forge

Dice Forge

Igra koja deckbuilding okreće naglavačke tako što ne samo da koristite ”špil” kockica, već i te iste kockice sastavljate, dobija prvu ekspanziju. O Dice Forge ekspanziji se, nažalost, ne zna puno toga sem da izdavač Libellud radi na njoj, ali se pretpostavlja da će doneti nova stvorenja i, naravno, kockice i njihove nove stranice. Naime, u Dice Forge možete da ”pojačavate” kockice tako što im skinete jednu stranu i postavite novu i time utičete na šansu za bolje rezultate. Igra je od svog izlaska prošle godine privukla pažnju mnogih igrača, a Libellud će uskoro otkriti prve detalje za ekspanziju.

Highlander

Highlander

Može biti samo jedan! Ili, u ovom slučaju, šestorica, jer je upravo za toliko igrača Highlander: The Board Game. ALC Studio je najavio igru u kojoj ćemo konačno moći da stanemo u čizme ovih legendarnih besmrtnika koji će se boriti do smrti za ”nagradu”. Izabraćete jednog od likova iz filma (a možda i nekog novog), sakupljati saveznike i pripremati se za ultimativni okršaj. Igra se očekuje krajem 2018. godine, a navodi se da će imati znatno skromniju cenu od tipičnih ”dudes on the board” igara.

Gunkimono

Gunkimono

Ukoliko ste preskočili Rising Sun, a baš vam se igra ratna igra u feudalnom Japanu, Renegade Game Studios sprema nešto zanimljivo. Gunkimono je igra za dva do pet šoguna i, iako nema kaiđue, onije i ostale japanske karakondžule, strateška je igra sa kontrolom teritorije. Tokom beskrajno rata, moraćete da podignete najveću armiju, izgradite utvrđenja i postanete najmoćnija sila feudalnoj Japana. Gunkimono izlazi u avgustu, a premijerno će biti prikazana na GenCon-u.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.