Boardgames

Last One Standing je prva battle royale društvena igra

Last One Standing

PUBG, Fortnite, H1Z1, The Culling… ako vam ove reči nešto znače, jasno je da je i vas zahvatila battle royale groznica. A ako ne – šta da vam radimo.

Trenutno najpopularniji žanr video igara je battle royale. Sto ljudi (sto ćudi) iskače padobranima na mapu, panično sakupljalju šta god im padne šaka od opreme, oružja i kuhinjskog pribora i pokušavaju da ostanu poslednji sa glavom na ramenima dok se mapa ubrzano smanjuje. Koncept koji neviđeno dobro radi kao video igra a koji će Brendon Mekaskil pokušati da donese u svet društvenih igara.

Last One Standing tako postavlja do 8 igrača na modularnu tablu, koja se vremenom smanjuje, gde će morati da zgrabe šta god im padne šaka i eliminišu ostale igrače. Mekaskil navodi da je igrom želeo i da reši problem velikih grupa prijatelja sa kojima obično igra, a battle royale mu se činio kao idelni podložak. Takođe, navodi i da je Fortnite bila najveća inspiracija, što postaje vrlo jasno kada vidite crtano-filmski stil i šašavi arsenal oružja. Da li će postići uspeh u svetu društvenih igara kao što je njen uzor zavladao digitalnim svetom – ostaje još da vidimo.

Last One Standing dolazi 1. maja na Kickstarter.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.