Card Games

Skinite i testirajte novu besplatnu Magic: The Gathering Companion aplikaciju

Wizards of the Coast je spremio novu aplikaciju koja će vam pomoći u igranju njihove popularne kartične igre Magic: The Gathering. Još jedna aplikacija? Čemu sad pa ova služi?

Igranje Magic: The Gathering nije lako. Entuzijasti su tokom godina izbacivali veliki broj mobilnih aplikacija kojima je bio cilj da vam pomognu tokom igranja. Brojači životne energije, pratioci cena karata na tržištu i ostale sitnice koje MTG život znače su prepravile prodavnice aplikacija.

Magic: The Gathering Companion je nova zvanična aplikacija koju je pripremio Wizards of the Coast za iPhone i Android. Ona je u beta fazi ali je za sve koji su zainteresovani besplatna. Za razliku od gorepomenutih aplikacija, Magic Companion ne nudi praćenje životne energije ili čuvanje sitnih zapisa tokom igre. Umesto toga, njen jedini zadatak je vođenje i menadžerisanje turnira za 2 do 16 igrača. Aplikacija podržava Best of 3, Constructed ili Swiss formate. Sami mečevi mogu biti na jednu ili dve dobijene partije. Ovo je sjajna aplikacija za one koji žele da vode manje ili opuštene turnire kod kuće ili u lokalnoj hobi prodavnici.

Magic: The Gathering Companion možete skinuti kao Android verziju ovde ili kao iPhone verziju ovde. Wizards of the Coast planira joše neke dodatke koje će poboljšati i olakšati vođenje vaših turnira fizičkog Magic: The Gathering. Kako je najavljeno biće tu “Daily Engagement features” kao i mogućnost da se parovi za vaš prijavljeni turnir automatski generišu i šalju na vaš mobilni uređaj a nazad šalju rezultati meča i samog turnira.

Treba primetiti da sa ovom aplikacijom igrači više nisu vezani za turnire koje organizuju hobi prodavnice u njihovom gradu. WOTC su ovim potezom omogućili svakom da bude organizator turnira njima omiljene kartične igre i da rezultati budu zvanično registrovani.

Šta bi ste vi voleli da vidite u ovoj novoj MTG aplikaciji? Da li ‘ćete je skinuti?

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.