Boardgames

Monopol bez keša ulazi u 21. vek

Svi vi koji volite da se u Monopolu razbacujete novcem i pokušavate da izgradite drugi hotel na Ženevskom trgu, novo izdanje klasične igre vam stiže kao poručeno.

Hasbro je objavio još jedno izdanje Monopoly, što nije zaista ništa novo s obzirom da su već izbacili stotine različitih verzija, ali kvaka u ovom izdanju će biti u tome što u kutiji neće dolaziti papirne novčanice. Umesto njih, na sredini table stajaće “pametni zvučnik” koji će voditi računa o finansijama svih igrača. Sa istim ćete i pričati, pa tako umesto da zapljunete i izbrojite zelembaće za plaćanje hipoteke, samo ćete mu reći da plati hipoteku za vas. Koliko para zaista imate u banci, moraćete da beležite na papiru ili pamtite, dok čika Monopol može da vam kaže ko je trenutno u vođstvu.

Keš se sve ređe koristi u transakcijama širom sveta, pa ne iznenađuje što je i jedna od najpopularnijih društvenih igara krenula tim putem. Istina, ova verzija može i da na negativan način nauči mlađe igrače kako da se ophode prema novcu, mada Hasbro tvrdi da je odluka pala kako bi se smanjilo varanje u Monopolu. Ironično, jer su objavili i Monopol za varalice, ali valjda treba nekako privući milenijalce. Sem šešira-mikrofona i novog vizuelnog stila (koji, po našem skromnom mišljenju, izgleda vrlo bezlično), Monopoly Voice Banking ukida polja Šanse, kao i kupovinu železnica. Novina na ovoj smanjenoj tabli su polja za razmenu ugovora, putem kojih se možete otarasiti neželjenih lokacija i potencijalno nabaviti neke koje će vam kompletirati kolekciju.

Monopoly Voice Banking je od ove nedelje u prodaji u američkim prodavnicama po ceni od 30 dolara, a uskoro bi trebalo da bude dostupan i širom sveta.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.