Articles

Upoznajte čoveka koji ima 2000 setova Monopola

Nil Skalanov hobi je počeo baš onako, nevino. Ovaj Englez je na svom odmoru pre više od jedne decenije mesto klasičnih suvenira sa letovanja, kupio kao suvenir – Monopol. Jedanaest godina i 1999 setova Monopola kasnije, Skalan priznaje da je njegov nevini hobi prerastao u opsesiju.

Neil Scallan sa svojom kolekcijom

Neil Scallan sa svojom kolekcijom

Ovaj četrdesetosmogodišnjak, zaposlen kao menadžer u DHL-u, je prošle nedelje u Australiji pokupio svoju 2000. kopiju igre, BridgeClimb Monopoly, koja mu je uručena na sidnejskom Harbour Bridge.

Gospodin Skalan drži Ginisov Svetski rekord za najveću kolekciju Monopol setova. Iako ga je ovaj hobi do sada već koštao preko 200.000 dolara, on je neprestano u potrazi za novim i retkim edicijama. Dok su skoro svi upoznati sa standardnom verzijom Monopola, postoji na hiljade prilagođenih verzija, koje proizvodi Winning Moves i koje su uglavnom štampane u limitiranim serijama.

“Moja omiljena edicija Monopola je izdanje štampano za komemoraciju predavanja Hong Konga Kini. Takđe moj favorit je i Kinder čokolada Monopol.” izjavio je Skalan.

Monopoly 1.000.000 Edition

Monopoly 1.000.000 Edition

Najtraženiji set na svetu je edicija Monopola štampana 2007. godine, povodom obeležavanja milionite kopije na tržištu. Samo 100 kopija ove edicije je štampano i svi kolekcionari baš nju i žele.

Kao svaki ozbiljan kolekcionar, većina setova koje gospodin Skalan poseduje su u njihovim originalnim pakovanjima, neotvoreni. Dok sa jedne strane uživa u skupljanju Monopola, gospodin Skalan priznaje da i nije neki fan same igre. “Skoro svi setovi su u celofanu. Ja čak ni ne znam šta je unutra.” rekao je Skalan.

Na sreću, ili nesreću, devojka gospodina Skalana nije baš tolerantna i ne deli njegovu pasiju za ovim hobijem. Svaki put kada su na putu, ona ponavlja – “ne Monopol, ne Monopol”, ali kako kako gospodin Skalan kaže, “Ako vidim novi set, teško je odoleti”.

Redakcija Pitchwise.net misli da je i jedna kopija Monopola previše. Šta vi mislite?

Izvor: The Sudney Morning Herald

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.