Boardgames

Nedeljne vesti 15.3. – 22.3.2019: Marmelada od slova u hladovini palminog drveća

Da li ste ikada pravili marmeladu od slova? Nismo ni mi. Ali, uskoro ce nam Czech Games Edition i to omogućiti. Veliki izdavači sve više preuzimaju uspešne Kickstarter projekete i stavljaju ih u regularnu prodaju. Najnoviji primer je Mythic Games koji je našao distributera za svoje čedo sa minijaturama Time of Legends: Joan of Arc i Button Shy Games čije će mikro igre sa 18 karata dobiti novo izdanje kroz Quined Games. Isto se dešava i sa Palm Trees čije štampanje i distribuciju je preuzeo Wizkids. Talisman je u ozbiljnoj trci sa igrom Munchkin ko će više stvari licencirati i nalepiti na svoje igre. Tamni vitez iz Gotama će od sada biti dostupan i u Talisman izdanju. O svemu ovome čitajte u prolećnim vestima!

Talisman: Batman - Supervillains Edition (PHOTO: The Op)

Talisman: Batman – Supervillains Edition (PHOTO: The Op)

Posle špicastih frizurica Kingdom Hearts, stiže nam dosta mračnija verzija kultne igre Talisman. Ovoga puta, Mračni vitez Gotama, tojest Betmen, će morati da zaustavi opštu bežaniju najvećih negativaca iz Arkham Asylum. Međutim, nećete igrati kao čovek-šišmiš, već njegovi protivnici, a Betmen će biti ”kraljica” u igri. USAopoly za sada ne otkriva celu listu igrivih likova, sem Harli Kvin, a Talisman: Batman Super-Villains Edition se u prodavnicama očekuje tokom juna.

Letter Jam

Letter Jam

Jagode. Mmm. Ova preslatka voćkica (i glavni izvor haosa, ali to je priča za neki drugi put) je na omotu igre Letter Jam koja ovog leta stiže iz Czech Games Edition. U pitanju je kooperativna igra sa kartama koja bi se najlakše mogla opisati kao mešavina Scrabble i Hanabi. U ruci imate karte sa slovima, ali svi osim vas vide te karte, a do kraja igre morate složiti što dužu reč. Ova party igra će biti za društvo do 6 igrača, a očekuje se i da ima vrlo skromnu cenu od oko 20 evra.

Palm Trees

Palm Trees

Taman pred polazak na letovanje izlazi nova lagana kartaška igra iz WizKids. Ovoga puta će od svojih dlanova praviti palme, jer je Palm Trees igra veštine i blagog blesavljenja za stolom. Laktom naslonjeni na sto, a ruku ispravljenih uvis, bićete ”palmino drvo” na koje igrači postavljaju karte koje dalje imaju svoja pravila za odigravanje. Zvuči skroz blesavo, a da li će tako i biti, ili samo još jedna gimmick igra saznaćemo ovog juna.

Time of Legends: Joan of Arc

Time of Legends: Joan of Arc

Posle milionske Kickstarter kampanje, Time of Legends: Joan of Arc će se naći i u slobodnoj prodaji. Mythic Games je udružio snage sa distributerom GTS Distribution kako bi u novembru u američke prodavnice počeo da prodaje svoju igru. Ovo izdanje će koštati 60 dolara, a sadržaće i određeni ekskluzivni sadržaj koji Kickstarter finansijeri nisu dobili. Mythic se nada da će ovo partnerstvo otvoriti vrata i ka još više distributera i postaviti igru kao proizvod koji će dugi niz godina moći da podržavaju dodacima.

Namiji

Namiji

Uvek popularni Tokaido dobija nastavak. Namiji će biti potpuno nezavisna igra koja nas povesti na pomorsko putovanje u kome ćemo se diviti kitovima i obilaziti znamenitosti duž obala Japana. Minimalistički izgled je ponovo prisutan, kao i mehanika ”dođeš prvi, igraš poslednji”, a Antoan Bauza je još jednom potpisan kao glavni i odgovorni za dizajn igre. FunForge je prvi prototip prikazao nedavno na festivalu igara u Kanu, a igra će se u prodaji naći do kraja godine.

Sprawlopolis & Circle of Wagons

Sprawlopolis & Circle of Wagons

Holandski izdavač Quined Games će ove godine izdati Sprawlopolis i Circle of Wagons kao džepne igre za evropsko tržište. Ove igre su prvobitno objaljene u Americi od strane Button Shy Games i kao Print and Play izadanja postigle zapažen uspeh i odobravanje od strane igrača, uključujući i člana naše redakcije Danka Petrovića. Sprawlopolis je kooperativna igra vučenja karata i izgradnje grada za 1- 4 igrača. Circle of Wagons je kompetitivna igra vučenja karata i kreiranja teritorije za 2 igrača u kojoj se takmičite za najbolje karte. Obe ove igre koriste samo 18 karata.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.