News

Liga Game of Thrones u pančevačkom Klubu d20: Spletkarite i osvojite vredne nagrade

Zima je prošla. Vreme je za ligaško igranje društvene igre Igra Prestola u Klub ljubitelja igara i fantastike d20. Prijavite se. Neka saigrači puknu od muke. Zna se ko je najbolji spletkaroš.

Čuli smo priče da se u pančevačkom Klubu d20 ozbiljno igra Game of Thrones društvena igra. Da budemo precizniji, druga edicija Fantasy Flight Games izdanja. Preko ravničarskih krajeva stigla je do nas vest da se sprema i liga, koju smo mi, redakcija Pitchwise.net odlučili da ispratimo sa pravovremenim informacijama. Od gospodina Kocoljevca smo dobili detaljne informacije kao i pravilnik za ligu, a od nas dobijate savet da se prijavite, jer je stiglo proleće i treba da izlazite, igrate društvene igre i družite se. Usput ćete upoznati i neke nove zanimljive ljude.
Ako ste spremni za spletkarenje evo i detaljnih informacija o Ligi Igre Prestola u Klubu d20:
 • Liga će se igrati u periodu od 30.03.2019. do 11.05.2019. godine i biti organizovana iz dva dela. Prvi deo lige predstavlja grupnu fazu i održavaće se od 30.03 do 04.05.
 • Prijave za učešće u ligi su OBAVEZNE i traju do srede 27. marta. Kotizacija za učešće u ligi je 500 dinara (razumemo da je kotizacija viša nego inače, te je igrači mogu platiti iz dva puta – jedan deo na početku lige i jedan deo do kraja grupnog dela takmičenja).
 • Prijavljivanje za ligu će se obavljati u prostorijama kluba svakog dana tokom radnog vremena kluba ili putem poruke našoj stranici na fejsbuku. Od kotizacija za učešće u ligi pobedniku će biti obezbeđena vredna nagrada.
 • Sve dodatne informacije i odgovore na eventualna pitanja mogu se dobiti u prostoijama kluba ili kontaktiranjem organizatora preko fejsbuk stranice kluba.
 

FORMAT I ORGANIZACIJA LIGE

Prijave i učešće 

 1. Broj učesnika turnira biće ograničen. U zavisnosti od interesovanja organizovaće se dve, tri ili četiri grupe od po pet ili šest igrača. Broj učesnika će biti, dakle, ograničen na 24 takmičara.
 2. Žrebanje i raspoređivanje po grupama, kao i raspored za prvo kolo će biti obavljeno 28. marta na stranici događaja i na oglasnoj tabli u klubu.

Format lige

 1. Liga će biti organizovana u dve, tri ili četiri grupe od po pet ili šest igrača.
 2. Svaka grupa će odigrati pet ili šest kola, i to jednom nedeljno u periodu od 30. marta do 04. maja. Ukoliko se svi igrači u grupi dogovore, moguće je zakazati održavanje kola mimo termina koji je odredio organizator. 
 3. Svaki takmičar će odigrati po jednom sa svakom od pet ili šest velikih kuća Vesterosa. S kojom će porodicom igrač igrati prvi odrediće se žrebom. U svakom sledećem kolu takmičar koji je pobedio u prethodnoj partiji imaće priliveligiju da bira sa kojom kućom želi da igra. Ostali igračima će putem žrebanja biti dodeljena kuća za tu partiju. 
 4. Igrač koji tokom ovih šest kola skupi najviše pobeda prolazi u finalnu partiju. Ukoliko dva ili više igrača budu imala isti broj pobeda, porediće se zbir tvrđava koje su igrači kontrolisali na kraju partija. Ukoliko dva ili više igrača budu imala i isti broj tvrđava, porediće se zbir tokena političkog uticaja koji su igrači posedovali na kraju partija. 
 5. Finalna partija odigraće se 11. maja. U finalu će učestvovati šest takmičara.
 6. U zavisnosti od broja grupa koje budu bile organizovane u finale će se plasirati:  *pobednici svih grupa i dva najbolja drugoplasirana takmičara,ukoliko bude četiri grupe, *pobednici svih grupa i svi drugoplasirani takmičari, ukoliko bude tri grupe, *po tri najbolje plasirana igrača u grupama, ukoliko bude dve grupe 
 7. Koji će finalista igrati sa kojom porodicom u finalnoj partiji odrediće se žrebom, neposredno pred početak finalne partije.

Pravila igre

 1. Za sve partije odigrane u okviru Lige važiće Pravila igre sadržana u drugoj ediciji Igre prestola – Tablične igre.
 2. Budući da pravila ne pokrivaju sve moguće situacije, organizatori Lige će sa zainteresovanima preći preko pravila pred prvo kolo Lige i objaviti koja će pravila važiti za situacije koje nisu pokrivene pravilima sadržanim u igri.
 3. Ukoliko se pojavi sporna situacija tokom trajanja Lige, a koja nije pokrivena pravilima, organizator će zajedno sa takmičarima na licu mesta odrediti pravilo. Od tog trenutka će se to pravilo primenjivati za sve naredne partije. Takođe, “novo” pravilo će se objaviti na stranici događaja, kao i na oglasnoj tabli u klubu. 
 4. Ukoliko se ne prijavi rupa u pravilima utvrđena tokom igranja, pravilo koje uspostave igrači tokom te partije neće važiti ako se ponovo otvori pitanje tog pravila. Takmičari su u obavezi da rupu u pravilima prijave organizatoru
Game of Thrones 2nd Edition (PHOTO: Slashdoctor (BGG)

Game of Thrones 2nd Edition (PHOTO: Slashdoctor (BGG)

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.