Articles

Srbija dobila novog Carcassonne šampiona

FOTO: Kristina Radojčić

FOTO: Kristina Radojčić

Posle serije kvalifikacionih turnira u šest gradova Srbije, proteklog vikenda u beogradskom klubu Astal održan je finalni turnir državnog prvenstva u društvenoj igri Carcassonne.

Aleksandar Arsić je odbranio titulu najboljeg Carcassonne igrača Srbije pobedivši Javorka Petričevića u finalnom meču, čime je sebi obezbedio put u Nemačku na finalni turnir svetskog šampionata. Treće i četvrto mesto su zauzele Durije Uturinović i Katarina Milenković, a svim takmičarima koji su došli do polufinalnih mečeva bile su obezbeđene prigodne Carcassonne nagrade. Kvalifikacije su inače održavane u Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Pančevu, Novom Sad u i Beogradu, a mečevi su se igrali ”1 na 1” sa vremenskim ograničenjem.

Nagrade na ovom turniru, kao i put i smeštaj u Essenu za nacionalnog šampiona je obezbedio klub Astal a Aleksandra sada očekuju pripreme za Carcassone World Championship 2018, koji će se tradicionalno održati poslednje nedelje oktobra na Essen Spiel sajmu. Redakcija Pitchwise čestita svim takmičara, a u nastavku pogledajte kakva je atmosfera bila na finalu u Beogradu.

This slideshow requires JavaScript.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.