Boardgames

Počinju kvalifikacije za državno prvenstvo Srbije u Carcassonne

Enigma BoardGame Cafe i Veseli Goblin zajedno sa klubom ljubitelja društvenih igara Astal pozivaju najbolje Carcassonne igrače na kvalifikacioni turnir za Državno prvenstvo u Carcassonne.

Ove godine će se održati 13. po redu Svetsko prventstvo u društvenoj igri Carcassonne, a srpski igrači ponovo imaju priliku da predstavljaju boje svoje zemlje u Nemačkoj, na finalnom turniru tokom Essen Spiel sajma 28. oktobra. Kvalifikacije će se održati u šest gradova Srbije – Kragujevac, Niš, Kraljevo, Pančevo, Novi Sad i Beograd – a najbolje plasirani igrači sa svakog od ovih turnira dobijaju pravo učešća na Državnom prvenstvu 22. septembra u klubu Astal.

Prvi kvalifikacioni turnir će se održati u Kragujevcu 21. jula, nakon čega svakog sledećeg vikenda slede Pančevo, Novi Sad, Kraljevo, Niš i, na kraju, Beograd. Datume i tačne lokacije održavanja kvalifikacija možete naći na Facebook strani kluba Astal. Što se pravila tiče, igraće se osnovni Carcassonne, 1 na 1, a svaki igrač će imati po 15 minuta za svoje poteze (isticanje sata je automatski poraz).

Učešće na svim turnirima je besplatno, a klub Astal će pobednika Državnog prvenstva nagraditi putem i smeštajem u Esenu tokom održavanja sajma, kao i ulaznicama za sva četiri dana Spiel sajma.

1 reply »

  1. Pingback: PiTCHW!SE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.