Boardgames

Games Workshop objavio novu Warhammer 40.000 igru – Kill Team

Games Workshop je najavio novu samostalnu igru smeštenu u Warhammer 40.000 svetu.

Prvi put prikazana na GAMA Trade sajmu, Warhammer 40.000: Kill Team donosi kompaktnije igranje u odnosu na velikog brata sa nesmanjenom dozom heroizma i žestoke borbe i rolanja kockica. Ova nova inkarnacija dodatnih pravila iz četvrte edicije Warhammer 40.000 pravila iz 2004. godine dobija zasebnu igru i kompletnu liniju proizvoda.

Sama borba se odvija na manjoj tabli, veličine 55×76 cm a u njoj učestvuje po jedan odred, svega 5-10 minijatura po igraču. Zadaci koje ovi timovi moraju da izvrše su mnogo fokusiraniji. Mesto kontrolisanja mape ili zadatih ciljeva koje su najčešći uslovi za pobedu u armijskim okršajima u Warhammer 40.000, ovi “ubilački odredi” hirurškom preciznošću moraju eliminisati protivničkog komandira ili sabotirati njihovu opremu i rezerve.

Warhammer 40.000: Kill Team

Warhammer 40.000: Kill Team

Kill Team sistem je kreiran od strane istog tima koji je stvorio Warhammer Underworlds: Shadespire. Igra koristi sistem naizmeničnih aktivacija, gde igrači koriste po jednu jedinicu, mesto standardnog “prvo ja sve pa onda ti sve pomeriš” poteznog sistema. Borbe se dešavaju na manjem i gusto nakrcanom terenu a igrači na raspolaganju imaju specijalne taktike koje tokom određenog vremenskog roka poboljšavaju statistike i veštine odreda. Sistem podržava “otvoreno” igranje bez mnogo pripreme, narativne misije i kampanju tokom koje karakteri napreduju i poboljšavaju svoje veštine. Naravno tu je i bodovni sistem za borbe između izbalansiranih timova. Kill Team sistem je u startu dizajniran za više igrača te sa osnovnom kutijom za stolom može igrati 2-4 igrača.

Warhammer 40.000: Kill Team

Warhammer 40.000: Kill Team

Centralni proizvod nove serije je Warhammer 40.000: Kill Team Starter Set. Velika kutija sadrži knjigu pravila u tvrdom povezu kao i kratki uvod za brzo igranje. Od minijatura du su dva kompletna odreda – Skitarii i Genestealer Cult. Tu je i dupla tabla za igranje, kolekcija modularnog Sector Imperialis terena, kockice, karte lenjiri i sve ostalo što je potrebno za zabavu. Za one koji već imaju veće armije, Kill Team Core Manual će se prodavati posebno, te će te moći od svojih armija da regrutujete najljuće baje za smrtonosni odred. Games Workshop planira i prodaju specijalno selektovanih setova koji ce predstavljati kill timove 16 različitih frakcija.

Naravno, Games Workshop sprema i liniju modularnog terena za ovu igru, koji može biti korišćen i u velikim Warhammer 40.000 bitkama. Najavljene su i brendirane kockice, kutije i sve ostale mamipare koje GW tako dobro prodaje.

Za više informacija konsultujte Kill Team FAQ koji je Games Workshop objavio.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.