News

Critical Role sprema novi šou za D&D početnike

Zanima vas Dungeons & Dragons ali ne znate kako da počnete i šta treba da pročitate?

Ne brinite, mnogi su se tako osećali pa su im tutnuli loše isfotokopiran Player’s Handbook koji iako ukoričen već počinje da gubi listove kao da je jesen. Sada kada su D&D knjige dostupnije i ima ih u svakoj hobi prodavnici, još uvek ima nekih detalja koje nisu ponekad jasne samim čitanjem osnovnih knjiga.

Ekipa Critical Role je počela produkciju nedeljne veb serije koja je osmišljena kao pomoć igračima koji tek počinju da uživaju u igranju fantazijskih uloga. Handbooker Helper će voditi postava ove popularne RPG “sapunice” a primarno će služiti kao ubrzani kurs ka nekim osnovnim i krucijalnim pravilima D&D RPGa. Svaka epizoda traje oko pet minuta, koliko i pažnja milenijalaca, a pokrivaće sve od kako kreirati karaktera do objašnjavanja razlike između saving throwa i skill checka.

U mnogome pomaže što je Wizards of the Coast učinio novu ediciju Dungeons & Dragons veoma pristupačnom novim igračima. Dok postava Critical Role po otvaranju novog studija nastavlja da popularizuje roleplaying širokim narodnim masama svojim nedeljnim kampanjama, Handbook Helper će, u svom kratkom formatu, samo biti dodatna gurka za novopečene igrače koji se razmišljaju o skoku u RPG bazen.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.