Games

Magic The Gathering Arena dobija Standard format i časti besplatnim kartama

Digitalni Magic: The Gathering će uskoro pokloniti veliki broj karata svojim igračima pred početak standard formata.

Wizards of The Coast su najavili da će njihova igra Magic: The Gathering Arena uvesti takozvani Standard i u svoju digitalnu kartašku igru. To znači da će se, sa izlaskom svakog novog seta, menjati i lista ”dozvoljenih” špilova i karata za kompetitivno igranje. Praksa je da su karte od poslednje dve godine deo Standarda, a od 7. juna će u format biti dodate karte iz Aether Revolt, Kaladesh i Welcome 2017 špilova.

Ono što je veliko iznenađenje, a pogotovo kada pričamo o sakupljačko-kartaškim igrama, je da su Čarobnjaci tom prilikom odlučili da poprilično počaste igrače. Svi aktivni igrači će dobiti po dve kopije svake common i uncommon, kao i po jedan primerak svake rare i mythic rare iz Kaladesh i Aether Revolt setova. Uz to, kao poklon će doći i 15 karata  iz oba seta koje će već Wizards of The Coast ručno izabrati. Za nove igrače fantastičan poklon koji će ih brže ubaciti u kompetitivni deo igre, mada treba i dalje imati u vidu da su za MTG optimum po četiri primerka karte u špilu.

Na kraju, proširenje igre koje stiže 7. juna će doneti Quick Draft mod sa nedeljnom rotacijom setova, uvodi paket karata po ceni od 5$, više turnirskih modova i veliki reset statistika kako bi svi krenuli sveži u novu turnirsku sezonu.

Magic: The Gathering Arena je trenutno u zatvorenoj beti za koju se možete prijaviti ovde, a inače je besplatna za igranje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.