Boardgames

Nedeljne vesti 25.5. – 1.6. 2018

Jun je stigao. Vruće je. A naše nedeljne vesti pucaju od hitova kao hormoni tinejdžera koji je upravo završio srednju školu. Fantasy Flight Games je odlučio da je vreme za novi ciklus Cosmic Encounter izdanja, te je najavio novu standardnu ediciju ove igre. Lang i Davio se u tamnim laboratorijama CMON izdavača bavi okultnim radnjama i priziva na Kickstarter nepresušnu mamiparu za mase – Ktulua. Grčki izdavač Artipia Games, koja niže solidne i jake hitove sprema A Thief’s Fortune. Catalyst Game Labs je poučen radom na Dragonfire igri odlučio da primeni neke dobre odluke iz te igre na njihovu, pomalo zastarelu Shadowrun: Crossfire kartičnu igru. Uve Rozenberg zaokružuje trilogiju sa Spring Meadow a tu je i još jedna ekspanzija za Clank! In Space!. Uživajte!

Cosmic Encounter 42nd Anniversary Edition

Cosmic Encounter 42nd Anniversary Edition

Fantasy Flight Games je najavio novu ediciju kosmičkog susreta – Cosmic Encounter 42nd Anniversary Edition, koji se prvi put pojavio daleke 1977. godine.  Kada stigne u prodavnice, tokom trećeg kvartala 2018. godine, novo izdanje će postati standardna verzija i zameniće prethodnu ediciju. Ovaj klasik svemirske strategije, pregovaranja i blefiranja u novom izdanju dobija prečišćenu knjigu pravila i vodič za brzo startovanje i igranje. Tu je i retki vanzemaljac Demon, koji je prethodno bio dostupan samo na Cosmic Conu. Nove Cosmic Combo karte nude igračima novi način za štelovanje igre prema njihovim željama i situacijama. Treba naglasiti da će novo standardno izdanje biti kompatibilno sa svim postojećim Cosmic Encounter ekspanzijama.

Ctulhu Death May Die

Ctulhu Death May Die

Trenutno najveći rockstar duo dizajnera, Rob Davio i Erik Leng, rade zajedno na novoj igri za CMON. Ponovo se bude Stari bogovi, jer će igra Cthulhu: Death May Die vratiti užase s onoga sveta za naše stolove. Kooperativna horor igra, inspirisana delima H.P.Lavkrafta, smestiće igrače u uloge hrabrih i jednako ludih istražitelja koji kroz nekoliko poglavlja moraju da zaustave povratak drevnog zla. Cthulhu: Death May Die uskoro dolazi na Kickstarter.

Shadowrun Crossfire: Prime Runner Edition

Shadowrun Crossfire: Prime Runner Edition

Ovog leta Catalyst Game Labs sprema novu, poboljšanu verziju svoje deckbuilding igre Shadowrun Crossfire. Nova verzija,  Shadowrun Crossfire: Prime Runner Edition je mehanički ista igra kao i original, sa manjim promenama u pravilima i karakterima, što bi trebalo da podmaže igru i da pomogne novajlijama da se brže uključe. U pakovanje su dodate i nove misije tako da se životni vek proizvoda značajno produžio.

Spring Meadow

Spring MeadowSadili smo baštu na leto i jesen, a sada je konačno došlo proleće i nova igra Uve Rozenberga. Spring Meadow je finale trilogije laganih slagalica, po težini između Cottage Garden i Indian Summer, a igrači će ponovo slagati tetris delove i pokušavati da sastave što više redova i prekriju rupe koje su krtice iskopale. Igra izlazi u julu u izdanju Edition Spielwiese.

Clank! In Space! Apocalypse!

Clank! In Space! Apocalypse!

Renegade Game Studio je sa novom ekspanzijom za svemirski Clank! pokazao da nikada nemate dovoljno uzvičnika na kutiji. Clank! In! Space! Apocalypse! je prva ekspanzija za deckbuilding igru lopovluka i lomatanja po svemirskoj stanici u kojoj ćete pljačkati zlog Lorda Eradikusa i možda, usput, spasiti galaksiju. Skroz win-win situacija. Clank! In! Space! Apocalypse! izlazi u avgustu.

A Thief's Fortune

A Thief’s FortuneA kada smo već na temi lopovluka, nova igra iz Artipia games će nas postaviti u ulogu Aladina u onoj sceni kada krade jabuke i skače po kamilama (ili beše to u video igri?). Jedan od četiri igrača će voditi istog lopova, u čijem posedu se našao artefakt koji mu omogućava da gleda u budućnost. Igrači će tako graditi alternativne priče mlađanog lopova i pokušati da naprave što bolju i berićetniju budućnost. A Thief’s Fortune će 18. juna doći na Kickstarter.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.