Boardgames

Nedeljne vesti 22.09. – 29.09. 2017

Znate šta ima novo? Pojavio se Cthulhu u Australiji. Smučilo se starim kostima da izranjaju svako malo iz mora pa se skrasio kod kengura i koala. A i vikinzi se vraćaju još jednom ove godine, polupijani od medovine (da li viking uopšte može da bude pijan?) i spremni da ruše i pale seoske opštine. Iz Češke nam dolazi nova svemirska tehnologija pulsirajućih zvezda, a možete svratiti i do Istanbula.

Svetske vesti ove nedelje, nema šta!

AuZtralia

Martin Valas sprema novu igru pod imenom AuZtralia. Pošto su Old Ones proterani iz Evrope i Amerike, od strane Šerloka Holmsa i viktorijanskih heroja, oni su se naselili u Australiji i u miru su  razvijali svoju skrivenu bazu. Igra inspirisana Valasovim prethodnim naslovom, A Study in Emerald, igrače vodi na neistraženi kontinent Australije, gde će istraživati, naseljavati i boriti se protiv Ktulua i ostalih Lavkraftovih stvorenja.  Za ilustracije je zadužen Džejms Kolmer, dok je izdavač SchilMil Games Ltd. Datum izlaska ove ekonomsko-istraživačke igre, sa dozom ludila, još nije poznat.

Indian Summer

Miholjsko leto tema je nove igre Uve Rozenberga, a ako vas previše podseća na prošlogodišnju slagalicu Cottage Garden odgovor je da je u pitanju nastavak. Indian Summer tako prenosi poznato slaganje tetrisolikih pločica iz bašte u šumu gde među opalim lišćem igrači nalaze životinjice. Zadatak je pokriti pločicama blago, u ovom slučaju bobice, lešnike i pečurke, a igru mogu da igraju do četiri igrača. Za igranje nije potrebno imati prethodnu igru, a očekuje se još jedna igra smeštena u zimski period koja će zatvoriti trilogiju. Stronghold Games je najavio izlazak igre za januar 2018. godine.

The Expanse

The Expanse

Samo je bilo pitanje vremena kada će krenuti masovna eksploatacija popularne naučnofantastične serije The Expanse, rađene po seriji romana Džejmsa S.A. Korija. Serija stripova i RPG igra su u pripremi a tu je, naravno i društvena igra. Originalno najavljena u februaru sa datumom izlaska u junu ove godine, igra je pomerena za oktobar. WizKids je konačno objavio nove slike i nešto više informacija o igri.

U The Expanse Boardgame igrači će kontrolisati jednu od četiri frakcija čovečanstva: zemaljske snage Ujedinjenih Nacija, vojsku Marsa, OPA pobunjenike ili misterioznu korporaciju Protogen Inc. Cilj igre je raširiti uticaj frakcije kroz što veći deo Solarnog Sistema, koristeći karaktere i događaje koji su preneseni iz romana, uključujući i posadu Rocinantea.

 

Hall of Heroes & Fields of Fame

Hall of Heroes & Fields of Fame

Vikinzi! Koliko dugo nismo pričali o njima, dve nedelje? Dovoljno. Raiders of The North Sea iz Garphill Games će dobiti još dve ekspanzije. Hall of Heroes dodaje novu tablu sa avanturama koje igračima daju razne nagrade, a vikinzi sada mogu da piju i medovinu kako bi dobili hrabrost pred borbu. Ova ekspanzija dodaje i komponente za još jednog igrača. Fields of Fame ekspanzija uvodi protivnički savez Jarlova koje igrači mogu da regrutuju ili poseku zarad dodatne slave, a tu su i nove mehanike za haranje sela i gradova. I ova ekspanzija dodaje komponente za dodatnog igrača, a obe kutije se očekuju u prodaji krajem ove godine.

Pulsar 2849

Pulsar 2849

Iz Czech Games Edition nam je stiglo više informacija o novoj strateškoj igri koji je dizajnirao Vladimir Suči, autor odlične i blesave ekonomske strategije Last Will. U Pulsar 2849 igrači će istraživati svemirska prostranstva koristeći zvezdane kapije. Naslovne zvezde su srž razvoja tehnologije u igri, svaki igrač će imati nekoliko ciljeva (što tajnih, što javnih), a akcije se određuju rolanjem kockica. Igra će premijeru imati krajem oktobra na Essen Spiel sajmu, sa nešto nižom cenom od 40 evra, dok će u kasnijoj prodaji biti oko 50.

Istanbul: The Dice Game

Istanbul: The Dice Game

Na sajtu Pegasus Spiele primećena je kockičasta verzija igre Istanbul, pod imenom Istanbul: The Dice Game. Ova igra za 2-4 igrača, dizajnera Rudigera Dorna, je zadržala šarm i izgled starijeg brata, ali je spakovana u brzu i pristupačniju porodičnu igru. Kako piše u opisu igre, igrači će bacajući kockice zarađivati novac i kupovati dobra sa pijace, koje će kasnije razmenjivati za dragulje.  Izlazak igre se očekuje tokom oktobra 2017. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.