Boardgames

Call of Cthulhu RPG kampanja postaje radio drama

Ia! Ia! Ftagn! Pozdravi, želje i srećan polazak Njarlatotepa u vojsku – čuveni RPG ćemo uskoro moći i da slušamo.

H. P. Lovecraft Historical Society, organizacija koja od 80-ih godina prošlog veka proširuje Cthulhu mitos na filmove, muziku i radio drame, najavila je da će jednu od najpopularnijih Call of Cthulhu RPG avantura adaptirati u radio dramu. Masks of Nyarlathotep će tako postati njihov 20. zvučni zapis u okviru Dark Adventure Radio Theatre, a distribuiraće se digitalno putem interneta, kao i na CD-u, dok će Cthulhu fanovi imati priliku i da kupe razne rekvizite inspirisane Lavkraftovim delima kako bi upotpunili atmosferu.

Ukoliko niste upoznati sa ovom avanturom, Masks of Nyarlathotep je deo uticajnog Call of Cthulhu RPG sistema koji je pre tri decenije napravio veliki bum i ovog leta se vraća u osveženom izdanju sa novom knjigom i Eldritch Horror ekspanzijom. Smeštena u Njujork na sredini 20-ih godina prošlog veka, ovaj horor avantura obavijena velom misterije se dalje nastavlja na poznatim lokacijama širom sveta u jednoj od najambicioznijih roleplay priča.

Da li će ekipa iz HPLHS uspešno preneti napetost i jezu Chaosiumovog RPG-a videćemo ovog leta, jer radio drama izlazi paralelno kada se i Masks of Nyarlathotep vraća u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.