Boardgames

Nedeljne vesti 06.10. – 13.10. 2017

Koliko već nedelja pišemo ove vesti? Nije ni bitno. Nekada je teško naći inspiraciju za ovih par redova, pa nam treba i Muza, a kao da je to izdavač QSP znao pa je najavio vrlo inspirativnu igru. I drugi izdavači su bili vrlo inspirisani ovih dana. Tako je CMON najavio još jednu igru, sa figuricama naravno, jedan Stari Bog slavi godišnjicu, a moći ćete uskoro da vidite kako je to biti kralj lavova, nadamo se bez ove srceparajuće scene.

Budite i vi inspirisani i bacite pogled na ovonedeljne vesti iz sveta društvenih igara.

Roar: King of the Pride

Roar: King of the Pride

Dizajneri Deril Endrjus (Sagrada) i Erika Bojoris , zajedno sa ilustratorom Vinsentom Dutreom su zaslužni za novu igru pod imenom Roar: King of the Pride. U njoj igrači preuzimaju uloge krda lavova u Africi u borbi za kontrolu teritorije. Igrači će za svoje krdo skupljati hranu, istraživati teritorije i naravno razmnožavati se. Ova igra kontrole teritorije i smeštanja radnika će izaći u izdanju IDW Games, a planirani izlazak iste je 7. mart 2018 godine.

Richard the Lionheart

Richard the Lionheart

CMON je najavio još jednu igru sa minijaturama – Richard the Lionheart. O igri se trenutno malo zna. Ono što smo videli u najavi je da će sadržati minijature, da će se dešavati u Engleskoj i da će se igrači boriti za uticaj i moć na ostrvu dok je kralj u krstaškim pohodima na Srednjem Istoku.  Knjiga pravila je već dostupna, te je možete skinuti ovde.

Muse

Muse

Inspirativna igra o inspiracijama Muse dolazi uskoro iz Quick Simple Fun, a biće kooperativna igra sa stotinak karata sa divnim ilustracijama. Čak 12 igrača će moći zajedno, ili podeljeni u dva tima, da širi inspiraciju i navedu jedni druge ka što boljim umetničkim delima. Ova party igra izlazi sledećeg meseca.

Dungeon Hustle

Dungeon Hustle

Izgleda da Wizkids svake nedelje najavljuje novu igru. Ove nedelje to je Dungeon Hustle, koju su dizajnirali Ben i Tim Eisner. U ovom dungeon crawleru igrači su naravno jedni od klasičnih arhitipova u potrazi za blagom. Igrači moraju da protrče kroz pločice koje predstavljaju tunele i prostorije izbegavajući monstrume i jureći zlato i dijamante. Ova igra je već dostupna u Severnoj Americi.

 

Omens of the Pharaoh

Omens of the Pharaoh

Zvezde su opet u pravom položaju i Lovecraft sa kockicama zvani Elder Sign dobija još jednu tematsku ekspanziju. Elder Sign: Omens of the Pharaoh, još jednom u izdanju Fantasy Flight Games, šalje igrače u misiju zaustavljanja faraona Nephren-Ka koji pokušava da se vrati sa onozemaljskog. Ekspanzija se zasniva na Dark Pharaoh misiji iz digitalnog Elder Signa, a u prodaji se očekuje početkom 2018. godine.

 

Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep i avantura za Call of Cthulhu RPG

Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep i avantura za Call of Cthulhu RPG

Nyarlathotep, osim što ima smešno ime, vraća se u velikom stilu i dve vrlo različite igre sa istim nazivom jer se ipak slavi jubilej od izlaska njegove originalne avanture. Prva je Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep, velika ekspanzija za kooperativnu igru putovanja po svetu i lova na Stare Bogove koju izdaje Fantasy Flight Games, dok je druga revitalizovano izdanje knjige Masks of Nyarlathotep za Call of Cthulhu RPG sistem koji izdaje Chaosium Inc. Nebitno da li preferirate rolanje kockica na tabli, ili pripovedanje pod svetlošću sveća, obe avanture vas očekuju početkom 2018. godine.

Near and Far: Ember Mines

Near and Far: Ember Mines

Rajan Lukat i Red Raven Games spremaju dodatak za igru Near and Far. Ekspanzija Near and Far: Ember Mines, donosi četiri različita modula koja se mogu inkorporirati u ovu sjajnu igru pričanja priča. Kickstarter kampanja za ovu ekspanziju traje do 4. novembra, te nije kasno da se priključite da bi ste dobili neke ekskluzivne dodatke.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.