Boardgames

Nedeljne vesti 1.12. – 8.12. 2017

Prva nedelja decembra je donela mnoštvo novih igara koje su stigle u prodavnice, kao i najave za novitete koji nas očekuju početkom sledeće godine. Fantasy Flight Games je najavio drugi dodatak za Mansion of Madness 2nd Edition a Blue Orange Games je objavio prve informacije o Kingdomino: Age of Giants dodatku za nagrađivanu igru Bruna Katale. Petrichor, koji je bio dostupan na Essen Spiel 2017, je dobio distributera a IELLO je najavio igru sa predugim imenom – The Legend of the Cherry Tree that Blossoms Every Ten Years. Tu su i informacije o Rajas of the Ganges i Mine all Mines.

Da ne dužimo, uživajte u nedeljnim vestima.

Mansions of Madness: Sanctum of Twilight

Mansions of Madness: Sanctum of Twilight

Samo što je izašla prva ekspanzija Strees of Arkham, Fantasy Flight Games je najavio i drugu ekspanziju za Mansions of Madness 2nd Edition, pod imenom Sanctum of Twilight. U ovoj ekspanziji igrači će istraživati tajno drušvo u Arkamu – The Order of the Silver Twilight. Njihova tajnovitost je privukla pažnju istražitelja koji žele da saznaju šta se krije iza fensi imena i koji su njihovi motivi. Nove prostorije, dva nova istražitelja i nekoliko novih avantura u aplikaciji vas očekuju u prvom kvartalu 2018. godine.

Petrichor

Petrichor

Petrichor je prijatan miris koji se često javlja tokom prve kiše posle dugog perioda toplog i suvog vremena. Petrichor je takođe i igra koju su kreirali David Čirkop i David Turczi, a ilustrovali Danijela Atard i Sami Lakso. APE Games je najavio da će raditi distribuciju Mighty Boards igre koja je imala uspešnu Kickstarter kampanju koja je skupila preko 125.000 dolara od 2.294 finansijera. Igra je imala limitiran broj kopija dostupnih na ovogodišnjem Essen Spiel 2017 sajmu, a uz pomoć distributera će stići do šireg auditorijuma. Igra je dizajnirana za 1-4 igrača a ekspanzija koja će biti dostupna početkom 2018. godine, Petrichor: Flowers će doneti mogućnost uključivanja i petog igrača.

 

Rajas of the Ganges

R&R Games je za kraj decembra najavio izlazak Rajas of the Ganges. Igru su dizajnirali Inka i Markus Brand (Village, Exit: The Game), i predstavlja euro worker placement zabavu sa inovativnim sistemom bodovanja. Igra je smeštena u Indiju tokom 16. veka, a igrači su u ulozi radža i ranisa koji pokušavaju da razviju svoju zemlju i preuzmu imperiju. Dobra karma i sreća su ključni faktori u ostvarivanju ambicija ovih velmoža,

The Legend of the Cherry Tree

The Legend of the Cherry Tree

U aprilu nas očekuje The Legend of the Cherry Tree that Blossoms Every Ten Years. Za razliku od imena igre, ime izdavača je kratko – IELLO. Igru je dizajnirao Hinata Origuči a ilustrovao je Slivian Sarailh, a prvi put je prikazana na GenConu prošlog leta. U ovoj igri  izazivanja sreće za 2-4 osobe, igrači se trude da skupe što više cvetova sa trešnjinog drveta koje cveta jednom u deset godina. Osobi koja skupi najviše cvetova će drvo ispuniti želju, ali ako su igrači gramzivi drvo ih neće ni primetiti.

Mine All Mines

Mine All Mines

Drugo štampanje Mine All Mines igre je u toku i IDW Games najavljuje da će igra biti ponovo dostupna u prodavnicama u februaru iduće godine. Ovo je kartična igra za 2-5 igrača u ulozi patuljaka rudara koji ispunjavaju zadatke svoje gilde i skupljaju dragulje i vredne metale. Takođe igrači treba da sarađuju i koriste prednosti prijateljstva sa ostalim gildama. Da li će sarađivati ili krasti od drugih ostaje samo na njima.

Kingdomino: Age of Giants

Blue Orange Games sprema prvu ekspanziju za dobitnika Spiel des Jahres nagrade, Kingdomino. Dodatak nazvan Kingdomino: Age of Giants, pogodili ste, uvodi džinove kao lutajuću, problematičnu gospodu. Takođe dispenzer za pločice kao i dodatnog kralja i dvorac za petog igrača. Detalje o ovoj ekspanziji Bruna Katale očekujemo na nekom od sajmova početkom iduće godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.