Boardgames

Nova igra tima Zombicide, HATE, će biti dostupna samo preko Kickstartera

HATE, novi projekat kreatora Zombicide i Massive Darkness igara, koju smo prvi put najavili u nedeljnim vestima u avgustu, je postala sledeća velika društvena igra koja će biti dostupna, samo i isključivo, putem finansiranja preko Kickstarter kampanje.

Igra koja je adaptacija grafičke novele Adrijana Smita, “Chronicles of HATE”, nastaje u saradnji Cool Mini or Not studija i Guillotine Games. Ključni deo igre predstavlja koncept divljaštva i mržnje, koji omogućava karakterima u igri da dobijo nove veštine i znanja čineći neopisivo nasilje nad svojim neprijateljima.

Svet u ovoj grafičkoj noveli, koja je inspiracija za igru, je represivne prirode i tematski je fokusiran na “puštanje krvi” na sve strane. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog čega će društvena igra HATE biti dostupna samo kroz Kickstarter kampanju. CMON je odlučio da se ne pravi kompromis pri prenosu ovog surovog sveta na tablu, nešto što bi bio primoran da uradi kada bi želeo da igra bude dostupna u konvencionalnim prodavnicama društvenih igara.

Početak Kickstarter kampanje za HATE je zakazan za 18. januar 2018. godine, i biće dostupan za sve zainteresovane a ne samo za američke igrače. Kao i što je do sada bio slučaj sa kampanjama za CMON igre koje su dolazile sa mnoštvom dodataka, poštarina će biti naknadno zaračunata, što praktično znači da će dostava za naš region biti ozbiljan udarac po džepu.

HATE nije prva igra koja je preuzela ovaj model isključive dostupnosti preko Kickstarter kampanje. Pre nje, Batman: The Board Game, The 7th Continent i Detective: City of Angels su zbog izbegavanja sukoba sa konvencionalnim izdavačima dostupnost igre limitirali na Kickstarter kampanju.

Najava za HATE Kickstarter kampanju

Najava za HATE Kickstarter kampanju

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.