Boardgames

Nedeljne vesti 15.09. – 22.09. 2017

Mi u redakciji sajta Pitchwise volimo da kažemo da su društvene igre za svakoga od 5 do 105. Bilo da volite geekovske teme kao što su mačevi i magije Talismana, želite laganu porodičnu zabavu i da gradite kućice u My Stone Age ili ste spremni da saigrača uhvatite za kragnu i otresete iznad stola jer vas je sabotirao u Breaking Bad društvenoj igri, ove nedelje smo pokrili sve.

Tuče sa zmajevima, sajber kriminal, praistorijski ljudi? Ma zabava za celu porodicu!

Kingsburg

Z-Man Games je najavio novo izdanje igre Kingsburg. Dizajneri Andrea Čiarvesio i Luka Lenako se vraćaju ovoj igri, nakon prvog izdanja pod okriljem ElfinWerks 2007. godine. Ovaj klasik u kome igrači razvijaju grad i bave se dvorskim intrigama u novom izdanju će imati i svih pet modula koji su prethodno bili dostupni u dodatku To Forge a Realm i u novom, Alternate Advisor Rewards. Ovo je igra za 2-5 igrača, a planiran izlazak je u četvrtom kvartalu ove godine.

 

My First Stoneage

My First Stoneage

”Drugi pećinski ljudi se lepo kupaju, a ja nikad!” reče jednom davno pećinski čovek (ili beše Patak Dača?), a Z-Man Games nas poziva da se još jednom vratimo u kameno doba sa igrom My First Stone Age – The Card Game. Kartična verzija ”olakšanog” klasika Stone Age i dobitnika prošlogodišnje Kinderspiel des Jahres nagrade je porodična igra u kojoj ćete graditi svoje malo praistorijsko selo. Kvadratne kartice kriju hranu i materijale za izgradu, a pomeranje drvenog mamuta Martina će otkrivati šta igrač osvaja u tom potezu. My First Stone Age – The Card Game izlazi krajem 2017. godine, a igra će moći da se spoji sa My First Stone Age i poveća broj opcija koje su pred igračima.

Talisman

Talisman

Konačno je poznat datum izlaska najnovije revizije fantazijskog klasika Talisman. Igra se, posle isteka ugovora sa Fantasy Flight Games,  vraća u okrilje britanskog giganta Games Workshop koji će nastaviti sa štampanjem ove igre.

Prošle zime smo najavili da je GW preuzeo igru a sada znamo da će novo izdanje odmah biti podržano sa 6 ekspanzija: The Dragon Expansion, The City Expansion, The Wooldland Expansion, The Reaper Expansion, The Blood Moon Expansion i The Harbinger Expansion. Igra će u prodavnice stići 4. novembra ove godine. Zanimljivo je da će Talisman biti dostupan samo kroz američke, kanadske, britanske, australijske i skandinavske distributere i da neće biti prodavana u Games Workshop i Warhammer prodavnicama.

History of the World

History of the World

Klasik epskog razvijanja civilizacija History of the World, koji se prvi put pojavio pre 25 godina dobija novo izdanje. Ova nova verzija igre je prvo pravo osveženje za igru koja je poslednji put čačkana pre skoro jedne decenije.

Nova edicija je nazvana “remastered edition” sa svežim ilustracijama na tabli kao i sa sređenim i pojednostavljenim pravilima zarad što većeg uživanja tokom igre. Na igri radi originalni trio dizajnera – Geri Diken, Stiv Kendal i Fil Kendal, a igru će krajem ove godine objaviti Z-Man Games.

 

Specter Ops: Broken Covenant

Specter Ops: Broken Covenant

Sci-fi šunjalačka igra Specter Ops uskoro dobija nastavak. Plaid Hat Games je za kraj 2017. godine najavio Specter Ops: Broken Covenant, nezavisnu igru u Specter Ops serijalu (kartična igra Crossfire je prikazana na GenConu), a sve zajedno je spakovano u univerzum iz Dead of Winter igara. Još jednom će jedan od igrača preuzimati ulogu tajnog agenta i kroz skriveno kretanje će pokušavati da izvrši svoju misiju dok ga četiri igrača jure po tabli. Više informacija o igri će biti otkrivano kako se bude bližio datum izlaska.

Breaking Bad

Breaking Bad

Vreme je za kuvanje! Čekajte, kakav je to plavi dim? Ah, da, Hajzenberg opet krčka Plavo Nebo. Posle finala popularne serije, Breaking Bad dolazi i na naše stolove u izdanju Edge Entertainment. Breaking Bad: The Board Game postavlja 3 do 8 igrača u uloge protagonista serije podeljenih u tri frakcije koji će pokušati da steknu bogatstvo krčkajući plave kristale (znate na šta mislimo!), sabotirati druge ili kao DEA agent zatvarati kriminalne operacije. Ako želite da budete onaj koji kuca, moraćete da sačekate kraj 2017. godine kada Breaking Bad: The Board Game dolazi u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.