Games

Novi digitalni Magic: The Gathering želi pažnju Heartstone igrača

Kompanija Wizards of The Coast je počela da otkriva više informacija o novom digitalnom izdanju igre Magic: The Gathering. Po svemu sudeći, ”Čarobnjaci” ciljaju da sa trona obore Blizzardov Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.

Magic: The Gathering Arena će početi život kasnije ove godine kao PC igra, ali iz Wizards naglašavaju da se tu neće zaustavljati jer koriste Unity (baš kao i Hearthstone) za razvoj igre. Njihov tim zadužen za razvoj ove video igre radi na tome da igra bude potpuno fleksibilna i lako interpretira brojne kombinacija karata koje MTG može da donese. Najavljuju iskustvo igranja identično onom sa pravim kartama, proširivo setovima koji bi trebalo da izlaze paralelno sa novim kartama koje Wizards štampa. Zatvorena beta koja će biti dostupna igračima će imati 279 karata iz najnovijeekspanzije Ixalan, ali će prvo biti dostupan samo Constructed format u kome igrači prave špilove pre igranja. Kasnije se očekuje da bude ubačeno rangiranje igrača, kao i draft sistem, a za početak se studio najviše fokusira da igra podržava sve karte koje su u trenutnom Standard formatu.

Magic: The Gathering Arena

Međutim, novi digitalni MTG će pokušati da zagrize mnogo veći deo kolača i pokuša da otme publiku od Hearthstone. Iz studija navode da žele da igra bude najkompleksnija i najbogatija sadržajem od svih digitalnih kartičnih igara, a jednak fokus se stavlja na igranje kao i na gledanje. Sa Arenom će pokušati da dostignu esports popularnost, ali je zanimljivo da igra neće zameniti Magic Online i Duels, igre koje će koegzistirati i koje se ne oslanjaju toliko na igranje najnovijih karata koliko na skupljanje. Takođe, Wizards of The Coast planira da poveže igranje Magica u klubovima i turnirima, čuveni Friday night Magic, u vidu digitalnih nagrada koje bi igrači mogli da osvajaju.

Magic: The Gathering Arena će biti free to play igra, a za betu se možete prijaviti na ovom linku.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.