Boardgames

Nedeljne vesti 09.09. – 15.09. 2017

Ovog petka izgleda da je sve u znaku broja sedam. U našim nedeljnim vestima, koje objavljujemo svakih sedam dana možete čitati o tome kako sedam svetskih čuda slavi sedmi rođendan sa prigodnim rođendanskim dodacima. Android: Netrunner je doživeo sedam ekspanzija čime se završava jedan poveći ciklus i sprema novi osnovni set, a Endeavor posle sedam godina dobija reizdanje.  Iza sedam mora i sedam gora u igri Bastion, branićemo i dvorac sa sedam kula od napada zmajeva (nepoznat broj) i ostalih mitskih bića. U Small World: Sky Islands nas očekuje sedam novih rasa. Sedam je takođe i nedostižan broj na jednoj šestostranoj kockici.

Small World: Sky Islands

Small World: Sky Islands

Osvajanju nikad kraja u igri Small World. Izdavač Days of Wonder je najavio novu ekspanziju pod imenom Small World: Sky Islands koja će svoju premijeru imati na Essen Spiel sajmu u oktobru ove godine. Nova ekspanzija donosi igračima nove teritorije koje mogu da osvoje. Pogađate, to su plutajuća ostrva koja se nalaze iznad već poznate zemlje. U ovom dodatku će se naći i sedam (A-HA!) novih rasa, svaka sa specijalnim mogućnostima, među kojima su i Scavengers i Storm Giants.

 

Android: Netrunner Revised Core Set

Android: Netrunner Revised Core Set

Prošlo je pet godina od kada je Fantasy Flight Games pokrenuo Android: Netruner LCG kartičnu igru, baziranu na dizajnu Ričarda Garfilda. Od tada igra je doživela sedam ekspanzija, što manjih što većih. Kompanija je najavila da će posle World Championships 2017 turnira, izdati novi osnovni set za ovu igru. Android: Netruner Revised Core Set će imati 247 karata, a vlasnici svih prethodnih izdanja iz Genesis i Spin ciklusa, neće morati da kupuju ovaj proizvod jer su im sve karte iz ovog izdanja već dostupne. Novo izdanje osnovnog seta predstavlja odskočnu dasku za nove igrače koji žele da se uključe u borbu korporacija i hakera. Datum izlaska Android: Netruner Revised Core Seta još nije objavljen.

7 Wonders Anniversary Pack

7 Wonders Anniversary Pack

Repos Production je odlučio da proslavi sedmi rođendan njihove veoma popularne igre 7 Wonders sa dve mini ekspanzije. Tokom novembra u prodavnicama možemo očekivati 7 Wonders Anniversary Pack koji će se fokusirati na dva različita elementa igre. 7 Wonders Cities Anniversary Pack ekspanzija će igri doneti novih 15 građevina za vaše gradove među kojima su carina, memorijal i kriumčarski štek. 7 Wonders Leaders Anniversary Pack ekspanzija donosi 15 novih lidera, kao što su Gorgo, Cornelia, Enheduanna i Roxana.

 

Bastion

Bastion

Izdavač Z-Man Games je objavio slike i detalje o njihovoj igri Bastion. U ovoj igri, kreirane od strane ruskog tima Hobby World, igrači će zajedničkim snagama pokušati da odbrane dvorac i tornjeve u stilu tower defense kompjuterskih igara. Igra je prvi put prikazana na njujorškom Toy Fair sajmu ove godine, a planirani izlazak igre se očekuje u četvrtom kvartalu.

 

Endeavor

Endeavor

Euro igra Endeavor se pojavila 2009. godine. Iako se o njoj nije mnogo pričalo, igra ima solidan rejting sa dobrim mehanikama. Burnt Island Games i Grand Gamers Guild su udružili snage i pripremaju se za reizdanje dotične igre. Kako to obično biva, igra će dobiti osvežene ilustracije i grafička rešenja kao i dvostranu tablu za različiti broj igrača. Reizdanje Endeavor igre će svoj život početi u januaru 2018. godine za kada je zakazana Kickstarter kampanja.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.