Card Games

Izdavač igre Disney Lorcana optužen za plagijarizam

Ravensburger se našao “pod paljbom” zbog svoje Disney kartične igre.

Upper Deck Entertainment, izdavač poznat po Legendary sistemu deckbuilding igara, objavio je u nedavnom saopštenju za štampu da planira da podigne tužbu protiv kompanije Ravensburger i jednog od dizajnera. Izdavač navodi da je Disney Lorcana, TCG naslov koji je najavljen za leto ove godine, u potpunosti ukraden dizajn igre na kojoj je radio Upper Deck, “prepakovan i promovisan kao Lorcana”.

Ove vrlo ozbiljne optužbe prati objašnjenje da je Rajan Miler razvijao igru Rush of Korr za Upper Deck. Milerov ugovor je počeo još 2019. godine i trebalo je da traje do marta 2021. godine, ali je prekinut tokom oktobra 2020. kada je, navodno, počeo da radi na Disney Lorcana za Ravensburger.

Disney Lorcana Ravensburger Pitchwise boardgames cardgames

Disney Lorcana

“Podržavamo konkurenciju u industriji, ali čvrsto verujemo i u fer igru kako bismo garantovali da igračka komuna zaista dobija kreativno raznovrsne proizvode od izdavača (igara)”, izjavio je ovom prilikom Džejson Mašerah, direktor kompanije Upper Deck Entertainment.

Na ove optužbe čelnici Ravensburgera su naveli da stoje iza svog tima i originalnosti proizvoda. Takođe se navodi da još uvek nije pristigla tužba, te se rad na Disney Lorcana nastavlja po planu i, za sada, ostaje da prvi talas karata izlazi tokom avgusta na GenCon sajmu.

Izveštavaćemo kako se bude dalje razvijala situacija.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.