Boardgames

Najavljena Ticket to Ride Legacy društvena igra

Ove godine igraćemo novi Ticket to Ride, tako što ćemo ponovo odigrati originalni Ticket to Ride, ali ovoga puta ćemo uticati na to kako će igra izgledati sa ponovnim igranjem.
Nakon nekoliko tizera na društvenim mrežama, Days of Wonder je zvanično najavio da je u pripremi igra Ticket to Ride Legacy: Legends of the West. Na igri su radili originalni TTR dizajner Alan R. Mun, Rob Davio i Met Likok. Poslednja dva imena su jako bitna jer to znači da će novi vozići biti igra koja evoluira nakon svake partije.

Kao i slučaju Pandemic Legacy, Ticket to Ride legacy izdanje će biti podeljeno u 12 “meseci”, tojest partija. Priča će postaviti igrače u ulogu pionira američke železnice tokom 19. veka, koji će se iznova takmičiti u boljem povezivanju gradova uzduž i popreko US of A. Tabla na kojoj ćete započeti svoju železničku pustolovinu je dosta manja od one iz originalne igre jer Amerika još nije istražena, te će se mapa širiti kako budete napredovali kroz kampanju i propratnu priču.

U kutiji vas očekuje podosta sadržaja koji se otključava igranjem, a izdavač najavljuje da igrači mogu da očekuju neke nove mehanike i blago povećanje kompleksnosti kako odmiču u kampanji. Doduše, po sredi je i dalje dobri, stari Ticket to Ride, sa glavnim ciljem spajanja ruta i kompletiranja zadataka sa karata, tako da će se igrači jako lako privići na novu igru. Pozitivino je i to što ćete moći da nastavite sa igranjem nakon kampanje, sa svojom unikatnom verzijom.

Ono što, doduše, ne oduševljava je najavljena cena. Ovo zadovoljstvo koštaće masnih 120 evra, više nego duplo u odnosu na standardna izdanja igre. Da li će cena biti opravdana zabavnim iskustvom publika će saznati na GenCon sajmu početkom avgusta, tojest u novembru kada igra bude zvanično puštena u prodaju.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.