Articles

7 igara zbog kojih vredi ostati kod kuće ovog petka

Prolećni petak, idealan dan za večernji provod u gradu. Međutim, možda vam danas i nije do izlaska. Kiša je, vlaga nesnosna, autobusa nigde… Danas bi mogli da ostanete kod kuće i odigrate neku društvenu igru. Za tu priliku, izabrali smo društvene igre koje možete postaviti na sto ovog petka.

The Resistance

Broj igrača: 5-10
Trajanje: 30 minuta

Ako ste odlučili da okupite malo veće društvo, preporučujemo da veče počnete sa igrom The Resistance. Imperija mora pasti, kaže slogan igre. U suštini, The Resistance je veoma jednostavna igra skrivenih uloga i blefiranja u kojoj pokušavamo da izvedemo apstraktne misije uz konstantan strah da će vladini agenti infiltrirati naše redove i sabotirati iste.

Ticket to Ride

Broj igrača: 2-4
Trajanje: 30-60 minuta

Ako vas nema dovoljno ili jednostavno niste spremni za The Resistance, druga preporuka je moderni klasik, nešto u čemu uživamo već skoro 2 decenije – Ticket to Ride. Bilo da želite da putujete po Americi ili Evropi, Ticket to Ride je sjajna igra za sve članove porodice koji uz lagana pravila i lepu produkciju mogu da uživaju u njenim čarima. A i vozići su zanimljiviji od autobusa.

Nidavelir

Broj igrača: 2-5
Trajanje: 45 minuta

Ako ste, pak, spremni da se bacite na skupljanje družine u cilju borbe protiv zlog zmaja, Nidavelir je igra za vas. Okupite družinu patuljaka različitih zanimanja i postanite heroj vaših zemalja. Još jedna igra koja svojim jednostavnim mehanikama donosi pristupačnost celoj porodici, a da ne umanjuje igrivost za prekaljene igrače.

Next Station: London

Broj igrača: 1-4
Trajanje: 25-30 minuta

No, ipak da se vratimo na putovanja. Sledeća stanica – London je jedna od naših omiljenih igara iz prethodne godine. Lagani okreni&piši naslov iz Blue Orange-a koji nas je potpuno oduvao sa svojim jednostavnim pravilima, kratkim partijama i zabavom koju pruža. Još jedna igra koju možete igrati sa bukvalno svima, a da ipak uživate i u odlukama koje nudi.

Hronike Zločina

Broj igrača: 1-4
Trajanje: 60-90 minuta

Ako ste spremni da se uhvatite u koštac sa različitim kriminalnim radnjama, Hronike Zločina vas stavljaju u uloge policajaca koji pokušavaju da ih reše i izvršioce istih stave iza rešetaka. Ova igra, na veoma intuitivan način spaja dva sveta; društvenih i video igara, dajući igračima slobodu u ispitivanjima i istraživanjima. I pored relativno malog broja osnovnih slučajeva, igra nudi nekoliko dodatnih koje možete kupiti, kao i pregršt drugih koje su pravili ljubitelji igre, a koje možete skinuti sa interneta.

Mindbug

Broj igrača: 2
Trajanje: 15-25 minuta

Mindbug First Contact društvena igra

Možda ostajete kod kuće sa svojom lepšom polovinom ili vam dolazi komšija/komšinica na kafu, a baš volite kartične igre. Nova igra kreatora Magic: The Gathering, Mindbug, je savršena opcija za lagano popodne uz malo mozganja i najurnebesnije karte koje ćete ikada videti u jednoj igri. A i otkrićete da umete da čitate misli svom protivniku.

Izgubljene Ruševine Arnaka

Broj igrača: 1-4
Trajanje: 30-120 minuta

Ako želite nešto malo kompleksnije, veće i spremni ste da pobegnete od svega i odete u divljinu izgubljenog ostrva, Izgubljene Ruševine Arnaka su idealne za to. Malo pravljenja špila, malo više postavljanja radnika, pa još malo lestvica i upravljanja resursima, Arnak je igra za malo ozbiljnije igrače, ali i dalje dovoljno pristupačna i za one novajlije koji bi da probaju nešto novo… nešto divlje.

Ovo je 7 igara koje će nas zabaviti tokom današnjeg dana, a vama preporučujemo da pored ovih odigrate šta god da imate u kolekciji. Od Monopola i Čoveče ne Ljuti se, pa sve do Wir Sind Das Volk!

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.