News

FFG najavio Star Wars: Unlimited kartičnu igru

Svetla i tamna strana nikada ne miruju. Vreme je za još jedan kartični okršaj.

Fantasy Flight Games, u saradnji sa Lucasfilm Ltd., je najavio Star Wars: Unlimited, novu kartičnu igru smeštenu u galaksiji koja je baš, baš daleko. Kako stručnjaci kažu FFG je odlučio da odseče komad TCG torte koja je u poslednje vreme baš … naseckana. Čak se i Dizni ugurao sa svojom Lorcana igrom.

Na novoj strateškoj kartičnoj igri aktivno se radilo protekle tri godine. Kompanija planira da u toku godine objavljuje tri seta karata i da podrži igru organizovanjem turnira. Od nedeljnih turnira u prodavnicama društvenih igara pa sve do velikih turnira. Sve ovo već znamo i svi izdavači kartičnh igara to isto obećavaju. Pitanje je samo za koga? Sam Star Wars će privući dosta fanova. RPGovi sa Star Wars tematikom su uvek dobro prolazili. Da li je kartična igra dovoljno dobra i za obične igrače, saznaćemo po izlasku osnovne kutije.

Što se tiče vizuelnog identiteta igre, odlučeno je da se radi potpuno nov pristup i stilizacija. Naravno, kao i u ostalim trendi TCGovima biće i alternativnih ilustracija, folija, specijalnih tretmana i svega ostalog što nas tera da se latimo kreditne kartice.

Treba primetiti da je ovo odstupanje od tradicionalnog pristupa kartičnim igrama koje je FFG gajio u prošlosti.  Ovo je klasičan Trading Card Game a ne, kao što je do sada bio slučaj kod njihovih izdanja, Living Card Game. Tim modelom kompanija je postigla solidan uspeh sa igrama Netrunner i Game of Thrones. Keyforge i Star Wars: Destiny su proizvodi najbliži tradicionalnom TCG modelu, a oni nisu baš najbolje prošli kod igrača.

Ostaje da sačekamo 2024. godinu i još jednom odmerimo snagu sile tamne i svetle strane.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.