News

Stigao je Warhammer 40000: Imperium Maledictum RPG

Povratak u mračnu budućnost 40tog milenijuma. Ovog puta kao običan čovek.

Cubicle 7 je objavio prvu knjigu za novi Warhammer 40.000 RPG, pod imenom Imperium Maledictum. Osnovna knjiga je za sada dostupna kao PDF izdanje dok se stara dobra knjiga očekuje krajem godine.

Najavljen prošlog leta, Imperium Maledictum RPG se fokusira na “malog čoveka” ili regruta u imperijalnoj vojnoj mašineriji. Igrači su izabrani od strane moćnog patrona, da budu njegova operativna ruka koja istražuje i donosi mu informacije o opasnostima i neprijateljima imperije.

Imperium Maledictum Warhammer 40000 Pitchwise.net društvene igre

Imperium Maledictum

Ovaj RPG je dizajniran na modifikovanoj verziji d100 sistema koji Cubicle 7 koristi za svoj Warhammer Fantasy Roleplay, a koji je originalno razvijen za Dark Heresy u izdanju Black Industries. Pored osnovnih pravila i mehanika RPG igre, u knjizi će se naći i detalji o sektoru Makarijan u kome se većina budućih avantura i odigrava. Igrači i GMovi će biti upoznati sa istorijom, geografijom i imperijalnim fakcijama koje operišu u ovom sektoru ogrezlom u izdaju i neverništvo.

Uz osnovnu knjigu u prodaji je i Gamemaster’s Screen, koji sem osnovnih informacija za GMove sadrži i Macharian Miscellania knjižicu sa važnim tabelama i mapama.

Cubicle 7, koji je redovno na godišnjim top listama najprodavanijih RPG izdanja,  je najavio niz ekspanzija za novi naučnofantastični RPG. Svaka imperijalna fakcija će dobiti svoju knjigu, tačnije dve knjige. Jedna knjiga će biti okrenuta igračima a druga sa detaljima “iza kulisa” za GMove. Prva u nizu ovih knjiga je već u pripremi i detaljno će se pozabaviti Inkvizicijom i njihovim protivnicima – mutantima, hereticima, psajkerima i drugim inkvizitorima koji hodaju tankom linijom lojalnosti i izdaje.

Warhammer 40.000: Imperium Maledictum RPG je dostupan na DriveThruRPG platformi po ceni od 30 dolara i već je postao platinum bestseler.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.