Card Games

Magic: The Gathering dobio još jedan zvaničan format – Oathbreaker

Još jedan format iznedren iz MTG zajednice postaje priznat od strane izdavača.

Magic: The Gathering, pored takmičarskog formata, može da se igra na mnogo drugih načina. Najnoviji dodatak ovim zabavnim formatima je i Oathbreaker. Dugo prisutan među igračima, ovaj format je od skora priznat i od strane Wizards of the Coast. Oathbreaker format sada stoji rame uz rame sa Pioneer, Modern i Commander formatima kao oficijelni načini da se igra ova popularna kartična igra.

Da podsetimo, formati su različiti setovi pravila koji menjaju kako se igra MTG. Formati menjaju spisak dostupnih karata, ukupni broj životnih poena, uvode specijalne karte (komandire) i mnogo drugih stvari zarad zabave na novi način. Kada je neki format zvanično priznat od strane proizvodjača MTGa, to znači da on dobija i podršku u vidu novih setova karata, dodataka i drugih pratecih aksesoara. Na žalost, Wizards of the Coast je samo priznao Oathbreaker kao zvanični format igre i ne namerava, kako je naveo na svom tviter nalogu, da ga podržava sa propratnim proizvodima.

Oathbreaker je na mnogo načina sličan Commander formatu. Oba su “formati za druženje”, imaju iste restrikcije boja u špilovima i singleton pravila. Skoro iste su im i liste zabranjenih karata. U Oathbreakeru su zabranjene mana karte koje se često koriste u Commander formatu, na čelu sa popularnom Sol Ring kartom.

Igrači u ovom formatu imaju 20 poena života, dok u Commanderu imaju 40. Iako je Oathbreaker u grupi zabavnih formata, njegova pojednostavljena pravila i smanjen broj životnih poena dovodi do toga da je igra brža, fokusiranija i da svaki poen znači.

Wizards of the Coast je objavio da neće voditi računa o pravilima za ovaj format, već će se time baviti igrači i Oathbreaker Rules Committee . Ako vas zanima ovaj format i želite da ga probate sa drugarima, skoknite do Oathbreakermtg.org.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.