Kickstarter

Shadowdark RPG postao milionski Kickstarter projekat

Novi Kickstarter hit je Shadowdark RPG naslov koji nas podseća kako se nekada igralo.

Dosta smo pričali o društvenim igrama i njihovim uspesima na Kickstarter platformi, kao i o velikim sumama novca koje su neki naslovi uspeli da skupe. Retko smo imali priliku da izveštavamo o RPG naslovu koji je skupio, za ovu nišu, veliku svotu novca.

Tokom marta, The Arcane Library vodi kampanju za svoju novi RPG pod imenom Shadowdark. Ovaj modernizovani old-school RPG je do sada na Kickstarteru skupio preko milion dolara od inicijalno traženih 10.000 dolara. Zašto je ovaj naslov postao instant hit kod igrača i zbog čega je toliko njih pohrlilo da podrži ovaj proizvod?

Shadowdark RPG gađa nišu igrača koji su nostalgični ka starom avanturističkom fazonu igranja RPGova i koji su tome danas nadenuli i ime – Old School Renaissance. Naravno da su mu nadenuli ime jer dva’es prvi vek je. Sve mora imati naziv. Ovaj sistem je u suštini miks najboljih detalja iz prve i druge edicije Dungeons & Dragons, prečišćene i podmazane za mlade naraštaje, starije nostalgičare i D&D 5e.

Shadowdark RPG The arcane Library Pitchwise drustvene igre

Shadowdark RPG

Ova mešavina predstavlja nostalgičan fazon avanturisanja gde niko nije pitao zašto smo u memljivim tunelima punim goblina i smrtonosnih zamki, smrdljivim ruinama natečenim od duhova i prikaza, i ko je (i šta je), zapravo, gospođa koja nam je platila da obezglavimo njenog muža, zlog čarobnjaka. To je sve nebitno. Šopanje, rešavanje zagonetki, stereotipni dijalozi u pauzama su obavezni. I sve to je upakovano u moderne dizajnerske koncepte koji su prisutni u poslednjih desetak godina u RPGovima. Igra nas tera da brzo odlučujemo opasne situacije, jer baklja koja nam osvetljava put traje samo sat vremena RPG sesije. Mnogo premišljanja i debata između heroja će nas koštati života jer će nas progutati Shadowdark.

Kampanja za Shadowdark RPG traje još nešto manje od tri dana.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.