Boardgames

Ethnos se vraća kao Archeos Society

Paolo Morijev Ethnos će dobiti status koji zaslužuje u novoj igri Archeos Society u izdanju Space Cowboys.

Ah, ekspedicije ka dalekim destinacijama, istraživanje drevnih grobnica. Uvek dobra tema za društvene igre. Doduše i dosta rabljena do sada. Space Cowboys nam spremaju novu društvenu igru sa pomenutom temom, pod imenom Archeos Society.  Njen dizajner je Paolo Mori koji je poznat po naslovima Libertalia, Ethnos, Blitzkrieg!, Unusual Suspects i Pandemic: Fall of Rome.

Archeos Society Space Cowboys Asmodee društvene igre Pitchwise

Archeos Society

Archeos Society nas stavlja u ulogu vođa ekspedicija čiji je zadatak da postanu najpoznatiji istraživači! U svakom potezu ćemo vagati da li da dovedemo nove istraživače ili da pošaljemo ekspediciju na teren. Ovo radimo pomoću karata mehanikom setova istih boja ili uloga. Bitno je da lider ekspedicije pažljivo i pametno odabran jer on određuje koja će se regija istraživati i donosi specijalne mogućnosti koja ta ekspedicija može da iskoristi. Jedna od sjajnih mehanika igre je i ta što, ako se odlučite da pošaljete ekspediciju, sve neiskorišćene karte u vašoj ruci postaju dostupne vašim protivnicima za regrutovanje.

Iza ovog opisa i arheološke teme, krije se osnova koju je Paolo Mori prezentovao u igri Ethnos koju je izdao CMON tokom 2017. godine. Igračima se igra svidela i svi se slažu da je to dobra igra sa jako lošom vizuelnom izvedbom. Internet je otkrio da je čak i mapa fantazijske zemlje u toj igri precrtana Slovačka.

Archeos Society, kako kaže Domitijen Aselin iz Space Cowboys, koristi osnove Ethnos igre ali ju je transformisao iz “igre većine” u “igru trkanja”. Ova promena je, navodi se, pomogla da se igra dosta ubrza. Paolo Mori je najavio da će, kako se bliži dan puštanja u prodaju, pisati više o novim mehanikama i promenama u odnosu na njegovu stariju igru.

Archeos Society je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama se očekuje u junu 2023. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.