Card Games

Chat GPT pravi Magic: The Gathering špilove

Sada znamo da veštačka inteligencija voli vilenjake.

U poslednjih nekoliko meseci AI softver se koristi za raznorazne aktivnosti. Od pisanja domaćih zadataka, crtanja slika na zadatu temu, kreiranja generičke moderne pop i trep muzike, pa sve do, neki bi rekli ozbiljnih i naučnih aktivnosti, kao što su pravljenje najboljeg Magic: The Gathering špila. Neki ovu igru ne vole, dok drugi, kao što je MTG igrač i strimer Noah, koriste veštačku inteligenciju da naprave špil za MTG Commander format.

Chat GPT je potrošio malo struje, posisao sav MTG internet i napravio špil. Ovaj špil je trobojan – zelen, beo i crn. I prepun je vilenjaka. Naime, AI tvrdi da je najbolji komandir Karador, Ghost Chieftain i da uz njega ide 40 karata stvorenja, 5 instant karata, 6 sorcery karata, 5 artifakata, 5 enchantment karata, jedan plejnsvoker i ni manje ni više nego 38 lendova.

AI je malo bio zbunjen što se tiče izbora karata. Greškom je nudio enchantment karte za listu kreatura i sorceries karte na mesto instanta. Da ne pričamo da je hteo da ilegalno ubaci 2 Llionwar Elves karte. Ali, kako Noah navodi, imao je ideju šta bi špil u načelu trebao da radi.  U špilu ne samo da se našlo mnogo vilenjaka nego ni vrednost karata nije bila nimalo mala. Na kraju je u upit Noah morao da doda “budžetski špil” da bi se AI malo primirio sa šoping listom.

Na kraju krajeva. Chat GPT je napravio špil pun kreatura koje se žrtvuju i koje, zajedno sa ostalim kartama, nisu ni u kakvoj sinergiji sa komandirom. Špil, koji, realno, niko ne bi igrao. Zaključak je da veštačka inteligencija može svašta da uradi, ali da je trenutno truba što se tiče ove popularne kartične igre.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.