Boardgames

Thunderworks Games objavljuje dve nove društvene igre

Thunderworks Games je najavio dva nova naslova za nas. Krašćemo blago u Goblin Vaults i bićemo stvaraoci sveta u Dawn of Ulos.

Goblin Vaults

Thunderworks Games nam sprema Goblin Vaults. Ovo je fantazijska kartična igra u kojoj ćemo biti u ulozi zatvorenika koji pokušavaju da osvoje blago i da ga sklone na sigurno u svoje skrivene ostave. Igrači stavljaju svoje karte kao ulog u pokušaju da osvoje šuške i dijamante iz centralne ćelije zatvora i prebace ih kod sebe u štek.

Zarađivaćemo zupčanike na osnovu pozicije osvojenog blaga u našem šteku i za ispunjenje određenih zadataka pri bodovanju. Kao što naslućujete igra se bazira na mehanikama ko ponudi više, smeštanja karata u razne nizove i obrasce bodovanja. Ovo je igra za 1 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. Goblin Vaults u prodavnice stiže tokom februara 2023. godine.

Goblin Vaults

Goblin Vaults

Dawn of Ulos

Druga igra je Dawn of Ulos. Ovo igra sa ekonomskim prizvukom, je smeštena u isti svet kao i Roll Player i Cartographers. Igrači će se takmičiti i odmeravati snage u igri između bogova koji utiču na život izabranih običnih smrtnika. Kao bog, jelte, uticaćete na desetak fantazijskih fakcija i gledati kako se međusobno “ubeđuju”. I to sve sa klasičnom, zabavnom mehanikom spuštanja pločica.

Cilj igre je da zaradite dovoljno naklonosti kao stvoritelj i da vas smatraju jednim jedinim, ali ne samo u okrilju vašeg doma. Ovo je igra za 1 do 5 igrača i traje oko 90 minuta. Dawn of Ulos je imao uspešnu Kickstarer kampanju u jesen 2022. godine. Nakon ispunjenja obaveza prema donatorima u februaru, ova igra se u prodavnicama očekuje u trećem kvartalu 2023. godine.

Dawn of Ulos

Dawn of Ulos

Thunderworks Games je američki izdavač koji je poznat po svojim Roll Player i Cartographer naslovima. Ove uspešne igre sa kockicama a sa različitim temama su iznedrile veliki broj ekspanzija i digitalna izdanja koje su rado igrane u svetu i kod nas. Naša redakcija je sa zadovoljstvom igrala obe igre i recenzirala lokalizovano izdanje Cartographers.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.