Boardgames

CMON i Monolith kupuju Mythic Games igre

Mythic Games rasprodaje Super Fantasy Brawl, Enchanters, Steamwatchers, Reichbusters i Solomon Kane.

Mythic Games je u kratkoj objavi početkom decembra svojim mušterijama najavio buduće planove kompanije. Tu se navodi da se sprema racionalizacija portfolija, reorganizacija tima i digitalizacija kompanije. Prva stavka, koja nas najviše zanima, je racionalizacija portfolia. Činilo se tokom nekoliko prethodnih godina da su se bez nekog preteranog plana otvarale nove linije igara i kupovale licence za razne intelektualne svojine dok su se igre finansirale preko Kickstarter platforme.

Pošto su stigli do broja od preko 30 igara, došlo je vreme da se vidi šta tu u stvari donosi najviše para. Donešena je odluka da određene linije društvenih igara moraju da nađu novi dom. Kako se u objavi navodi Darkest Dungeon, Hel i Anastyr će biti njihove tri glavne linije (flagship projects). Ostali proizvodi o kojima smo izveštavali sa prethodnih Spiel sajmova će biti prodati drugim zainteresovanim izdavačima.

CMON Games je istog dana uskočio i objavio da je kupio prava za Super Fantasy Brawl, Enchanters i Steamwatchers od Mythic Games. Prva dva naslova se već nalaze u prodavnicama dok je treći kompletirao Kickstarter kampanju u 2020. godine gde je skupljeno skoro 300.000 dolara. Kompanija namerava da nastavi štampanje ovih igara kao i da razvija nove igre u ovim linijama.

Monolith se takodje oglasio sa objavom da je kupio Reichbusters i Solomon Kane brendove. Izdavač je uverio igrače da jako voli ove dijametralno suprotne svetove i da namerava da vrati borbu protiv nacista i onozemaljskih čudovišta u novim igrama sa svedenim pravilima i novim sadržajem.

U vremenu hiper produkcije društvenih igara, ovakav potez Mythic Games je za hvalu. Umesto da ugase kompletno proizvodnju igara koje je dosta ljudi kupilo i voli da igra, ponuđene su drugim kompanijama koje će nastaviti da brinu o njima i prave nove igre. Za lovu, naravno.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.