Boardgames

Lookout Games sprema Agricola 15, veliko rođendansko izdanje

Klasik i veliki hit Uve Rozenberga, Agricola, napunila je 15 godina. Vreme je za specijalno izdanje.

Godine brzo prolaze a pogotovo u hobiju društvenih igara. Tako smo stigli u fazu kada mnogi voljeni naslovi koji su izdržali test vremena slave svoje prve decenije postojanja. A neke i malo više.

Lookout Games je najavio da za Spiel 22 sprema veliko rođendansko izdanje Agricole . Odabran je ovaj sajam jer je pre 15 godina na Spiel 07, prvi put objavljena ova popularna igra. Agricolu je kreirao renomirani nemački dizajner Uve Rozenberg a na BGG listi se kotira na visokom 39. mestu.

Agricola 15

Agricola 15

Kao i sva rođendanska i jubilarna izdanja koja nam stižu svake godine, ni ovo neće razočarati veličinom i sjajem. U XXL kutiji naći će se Agricola Revised Edition, osnovna igra iz 2016. godine i Artifex i Bubulcus ekspanzije (špilovi karata), mnoge promo karte koje odavno nisu u prodaji i neki suveniri. Kako izdavač navodi, celo pakovanje će biti kompatibilno sa Farmers of the Moor ekspanzijom i dodatkom za 5 i 6 igrača.

Agricola je strateška igra u kojoj su igrači u ulozi farmera i njegove supruge u 17. veku. Limitirani na dve akcije u potezu, jedna za suprugu i jedna za sebe, morate se potruditi da održite imanje funkcionalnim i prosperitetnim. Igra je jednostavna a opet kompleksna i uz pomoć dodatnih karata  može imati i više nivoe kompleksnosti i varijabilnosti.

Agricola je, nakon svoje premijere, prevedena na mnogobrojne jezike i bila nominovana za pregršt nagrada. Osvojila je BGG Game of the Year 2008. godine i As d’Or 2009. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.