Boardgames

Dead by Daylight društvena igra donosi digitalni horor na stolove

Ljubitelji horora, Noć veštica je stigla van sezone!

Level 99 Games, izdavač igara kao što su Millennium Blades i Exceed, najavio je svoju prvu potpuno licenciranu društvenu igru. Dead by Daylight: The Board Game je adaptacija popularne istoimene video igre u kojoj se pet igrača suočava sa scenarijima iz poznatih horor filmova. Igra se finansira kroz Kickstarter, sa očekivanim izlaskom tokom oktobra ove godine.

Kao i u video igri, u varijanti na tabli će 4 igrača pokušavati da pokrenu generatore i otvore izlaz sa uklete lokacije dok ih jedan igrač progoni iz senki i tamani jednog po jednog. Odigravajući karte kretaćete se između različitih lokacija na tabli, sakupljati korisne predmete, ili popravljati pomenute generatore. Tabla je poprilično apstraktan prikaz onoga što se inače dešava u video igri, sa strelicama koje pokazuju kuda se i kako možete kretati. Svaki igrivi lik, tj. “survivor”, ima blago drugačiji pristup igri, a to pogotovo važi za ubice, tj. negativce.

Igra se prodaje u dva izdanja – standardnom i kolekcionarskom. Osnovna kutija sadrži 7 igrivih likova i 6 negativaca, kao i dve mape, a košta 50 dolara. Kolekcionarsko izdanje više nego duplira sav sadržaj i dolazi sa 17 likova, 16 negativaca, četiri mape i dodatnim minijaturama za teren, a sve to po ceni od 100 dolara. Iskreno smo iznenađeni ovim cenama, jer i u osnovnoj verziji “survivor” likovi i negativci dolaze kao minijature, a i valjda od navike da Kickstarter projekti isprazne naše novčanike. Takođe nisu ponuđeni ni plaćeni dodaci za igru.

Dead by Daylight možete podržati na Kickstarteru. Kampanja traje još 22 dana, a za sada je sakupljeno 380 hiljada od traženih 250 hiljada dolara. Nažalost, izdavač ne nudi dostavu ka Srbiji trenutno, ali se situacija može promeniti.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.