Boardgames

Dungeon Bowl se vraća u novom izdanju

Na nedavnom Warhammer Day Preview događaju, britanski izdavač je najavio i dugo očekivani povratak jednog klasika.

Dungeon Bowl, tojest Elves, Dwarves, & Dungeonbowl kako se nekada zvala, je društvena igra sa minijaturama koja je istovremeno odigravanje meča američkog fudbala i lomatanja po lagumima, pećinama i tamnicama. Kako god da ste okrenuli, nekome ste izbijali zube i delili šamare, zabava za celu porodicu. Tako je bilo davne 1989. godine kada se igra prvi put pojavila u prodavnicama, a tako će biti i sada sa novim izdanjem igre.

Osveženi Dungeon Bowl će se zasnivati na pravilima Blood Bowl: Secon Season, takođe osvežene igre koja je objavljena prošle godine. Timovi nisu tematski, već ih sastavljate po sopstvenom nahođenju, a na raspolaganju vam je osam igrivih rasa. Takođe, table su modularne, dok se meč odigrava na samo jedan dat gol – naime, prvo treba naći loptu u podzemnom lavirintu, ostati s glavom na ramenima, a onda ako stignete probate da postignete gol.

Kao i slična nova izdanja iz Games Workshop, Dungeon Bowl se kupuje u jednoj velikoj kutiji u kojoj se nalazi sve što vam treba za igru, kao i dovoljno minijatura da sastavite dva tima. Ako pritom igrate Blood Bowl, figure i timove možete prebaciti u Dungeon Bowl. Što se cene i datuma izlaska tiče, dotični tek treba da budu najavljeni.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.