News

Lost Ruins of Arnak odneo titulu najbolje društvene igre godine

Tačno mesec dana pred početak najvećeg sajma društvenih igara nemački žiri je objavio nove dobitnike Deutscher Spielpreis nagrada.

Prva kategorija, ona najveća za najbolju društvenu igru godine – otišla je u ruke Czech Games Edition za fantastični Lost Ruins of Arnak. Ova igra, koja kombinuje deckbuilding i worker placement mehanike, postala je instant hit kada se pojavila u prodavnicama krajem 2020. godine, a uskoro dobija ekspanziju.

Ovako izgleda top 10 najboljih društvenih igara za proteklu godinu po izboru Spielpreis žirija:

  1. Lost Ruins of Arnak
  2. MicroMacro: Crime City
  3. The Adventures of Robin Hood
  4. Paleo
  5. Aeon’s End
  6. Everdell
  7. Fantastic Realms
  8. Anno 1800
  9. Praga Caput Regni
  10. Gloomhaven: Jaws of the Lion

Pored ove nagrade izabrana je i najbolja društvena igra za decu. Ovoga puta Kosmos odnosi trofej sa igrom Dodo – Save The Wobble Egg! koju su dizajnirali Marko Teubner i Frank Bebenrot.

Da podsetimo, od 14. oktobra održava se Essen Spiel sajam, na koji će ove godine biti moguće otići i uživo, ali će biti održan i online deo na kome će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa ovogodišnjim novitetima iz sveta društvenih igara. Ne sumnjamo da će dobitnici Spielpreis nagrada biti najtraženije igre na ovogodišnjem izdanju sajma.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.