Boardgames

Mipl najavio nove društvene igre na srpskom

Društvene igre će ove godine imati veliku ekspanziju u Srbiji zahvaljujući većem broju lokalizovanih izdanja.

Verovatno znate da je Mipl objavio 7 Wonders i Teraformiranje Marsa na srpskom jeziku. Mipl će ove godine proširiti ne samo ponudu za Terraforming Mars, već sprema nekoliko izdanja među kojima su i Wingspan i Everdell. Zbog toga smo posetili njihovu prodavnicu kako bismo saznali šta sve lepo spremaju.

Wingspan je pogotovo interesantan. Ne samo što će ovo biti zvanični dolazak jedne od najprodavanijih igara na domaće tržište, već je igra i od velikog značaja za domaću faunu. Vidite, veliki broj ptica nije imao imena na srpskom jeziku već latinskom, a zbog ove igre i saradnje Mipla sa Ornitološkim savezom Srbije konačno će vrste imati “domaćinska” imena. Spoj lepog i korisnog.

Naš sagovornik je bio Filip Baljkas. Sa Filipom smo popričali o izazovima lokalizacije društvenih igara na srpski jezik, kao i svemu što će Mipl objaviti u 2021. godini.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.