Boardgames

Nove društvene igre 12. 04. 2021: Rudarimo kockice i hranimo krakena

Ove nedelje imamo raznovrsne naslove. Set za dva igrača za popularni Warhammer: Underworlds, pa hajlenderske olimpijske igre i Moćne Rendžere u moćnoj igri građenja špilova. Nakon toga ćemo se trkati da pobegnemo od kuge, hraniti morsku neman i rudariti kockice. Stvarno za svakog ima nešto. Uživajte!

Warhammer Underworlds: Two Player Starter Set

Warhammer Underworlds: Two Player Starter Set

Warhammer Underworlds: Two Player Starter Set

Games Workshop je najavio novi Warhammer Underworlds: Two Player Starter Set. Ovo je pravi proizvod i prilika da naučite osnove ove popularne arena skirmiš igre. Pakovanje dolazi sa dve bande od po četiri minijature, Drepur’s Wraithcreepers i Storm of Celestus, i dva konstruisana špila karata. Tu su sve potrebne kockice, tokeni i table potrebne da odmah krenete u okršaje sa drugom ili drugaricom. Uz ovo izdanje sprema se i Essential Cards Pack dodatak koji donosi 60 karata koje možete da zamešate (selektivno) u svoje borbene špilove i produbite igru. Ova izdanja se mogu naručiti od 10. aprila ove godine.

Bristol 1350

Bristol 1350

Bristol 1350

Facade Games uskoro objavljuje četvrtu igru u “književnoj” seriji, pod imenom Bristol 1350. Kao i sve prethodne igre, dolazi u pakovanju koje izgleda kao knjiga starog prašnjavog poveza i smeštena je u Bristol u vreme crne smrti. Ovo je kooperativna trkačka igra, u kojoj igrači pokušavaju da izbegnu kugu bežeći od iste sa svojim kolegom u kolicima. Kao i Tortuga 1667 i ova igra dolazi sa gumenom tablom. Ovo je igra za 1 do 9 igrača i traje oko 40 minuta. U prodaji će se naći 28. aprila.

Glen More II:  Chronicles – Highland Games

Glen More II: Chronicles – Highland Games

Glen More II: Chronicles – Highland Games

Nemački izdavač Funtails je najavio prvu ekspanziju za Glen More II: Chronicles, pod imenom Highland Games. Olimpijske igre za hajlendere donose 4 nove hronike od kojih su dve kreirali gosti dizajneri Rudiger Dorn i Džoni Pak. Tu je i solo mod koji potpisuje popularna Automa Factory i može se koristiti i za osnovnu igru. Ovo izdanje je za 1 do 4 igrača i u prodaji će se naći u junu tekuće godine.

Dice Miner

Dice Miner

Dice Miner

Rudarsko kockičasta igra Dice Miner uskoro bi trebalo da pristiže u ruke igrača koji su podržali projekat na Kickstarteru, ali i u prodavnice. Zmajevi su ponovo napali patuljačke rudnike, pa vesele bradonje moraju što pre iskopati vrede rude, tojest kockice, dok nisu postali reš prženice. Igra koristi interesantnu 3D tablu sa koje ubirate kockice koje dalje kombinujete i pokušavate da prikupite što više blaga. Vrlo brza igra za do 4 igrača će se ovog proleća naći u maloprodaji u Atlas Games izdanju.

Feed the Kraken

Feed the Kraken

Feed the Kraken – Deluxe Edition

 

Ahoj, moćni gusari! Kraken je opet gladan, a neki od vas će možda postati njegova sledeća užina. Ili će biti oni koji će kolegu gusara nahraniti morskoj nemani. Feed the Kraken je igra skrivenih uloga u kojoj jedan usamljeni kultista pokušava da ostatku posade pokaže kako je Kraken lepo oprao zube, dok oni panično pokušavaju da dovedu brod do bezbedne luke, ili kao gusari žele da provere šta to ima u Bermudskom trouglu. Otkačena igra pomorske paranoje za 5 do 11 igrača nije baš brza party igra. Izdavač Funtails navodi da se partija nadmudrivanja može odigravati čak 90 minuta, ako je more nemirno.

Power Rangers Deck-Building Game

Power Rangers: Deck-Building Game

Power Rangers: Deck-Building Game

Moćni Rendžeri, serija svačije mladosti koja, verovali ili ne, i dalje dobija nove epizode, uskoro dobija i novu društvenu igru. Renegade Game Studios za kraj aprila sprema Power Rangers Deck-Building Game. Iz naslova je jasno da ćete sklapati špilove tokom igranja i sa originalnom postavkom rendžera pokušavati da spasite grad Enjdžel Grouv od Rite veštice i ostalih poznatih negativaca. Sklapanje Megazorda se podrazumeva, dok ćete električne gitare morati sami da nabavite za kompletnu atmosferu. Iz Renegade navode da je ovo tek početak ciklusa, te da su u planu ekspanzije sa još negativaca i generacija rendžera.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.