Games

The Captain is Dead – Recenzija (PC)

Znate onaj trenutak u SF serijama kada vanzemaljci pucaju na brod naših protagonista, štitovi padaju u crveno, varnice svuda, a warp pogon zakazuje? Pa onda dođe kapetan i održi govor i svima skoči elan i spasu se u poslednjem trenutku?

Tako nešto… neće se desiti ako igrate The Captain is Dead. Kao što je jasno iz naslova, kapetan je prvi kveknuo, pa je na ostatku posade da se snalazi kako i ume. Vaš cilj je jednostavan – popravite pogon i zbrišite dok vas vanzemaljci nisu zbrisali iz svemira. Lakše reći nego učiniti, a to je ova kooperativna društvena igra pokazala još 2014. godine.

Tada smo The Captain is Dead igrali u AEG izdanju, a sad je pred nama zvanična adaptacija u video igru. Šareni trikoi su tu, svetleće uzbone takođe, kao i rogati vanzemaljci. Ovoga puta ste prepušteni samima sebi, ali je bar tu vrcavi narator iz Stanley Parable da vas ohrabruje. Ili vam podrugljivo dobacuje kada nešto baš spektakularno zabrljate. Mi smo se nedavno dočepali primerka ove igre, a koliko je dobro urađena video igra proverite u našoj video recenziji.

The Captain is Dead smo igrali na PC-u, igra je dostupna i za Android i iOS uređaje.

Igru je za potrebe recenzije ustupio izdavač Thunderbox Entertainment.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.