Boardgames

Terraforming Mars: Ares Expedition je novo poglavlje kultne igre

Jedna od najboljih društvenih igara i suvereni vladar top lista proteklih godina dobija nastavak. Tačnije, spin-off.

Terraforming Mars, odnosno Teraformiranje Marsa kako je znamo u domaćem izdanju, je fantastična euro igra koja je pokupila brojne nagrade od kako je objavljena 2016. godine. Izdavač Stronghold Games je odlučio da igra dobije svojevrsni nastavak i najavio Terraforming Mars: Ares Expedition.

U pitanju je potpuno kartična igra (dakle bez tabli sa kojih klize kockice) koja je nastala kroz potrebu da se poznata igra ubrza, kompresuje i prepakuje u nešto što će osvežiti formulu. Kao što je jasno iz naslova, ponovo ćete se baviti terenskim radovima po crvenoj planeti, pokušavajući da je učinite kako nastanjivom, tako i profitabilnom. Jer zašto su se pravili svi oni moduli i kamioni na struju, zar ne?

Mehanički, zadržaće se izgradnja mašinerije koja će vam, kako igra odmiče, omogućavati da odigravate sve jače akcije i brže utičete na razvoj staništa. U kutiji će se naći više od 200 karata, svaka sa unikatnim ilustracijama za koje je bio zadužen Vilijam Briker (Tiny Epic Galaxies, Kanban, Space Cadets). Kao i u originalnoj igri biće moguće igranje do četiri igrača kao i solo, a partija bi u proseku trebalo da traje 45 minuta.

Stronghold Games će ovo igru finansirati kroz Kickstarter, mada tačan datum početka kampanje i okvirna cene igre još nisu poznati.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.