Boardgames

Slay the Spire uskoro i kao društvena igra

Baš smo se pitali koliko će vremena proći od početka godine do najave nove društvene igre zasnovane na popularnoj video igri. Odgovor – 5 dana.

Slay the Spire je fantastična deckbuilding video igra koja je 2019. godine oduševila mnoge igrače na PC-u i konzolama. Direktno inspirisana “dedom” deckbuilding žanra, društvenom igrom Dominion, Slay the Spire je tu poznatu formulu stalnog dopunjavanja špila novim kartama osvežila brojnim mehanikama koje su svaku avanturu činile zabavnom i potpuno novim iskustvom. Uostalom, odgovorna je i za čitav trenutni talas deckbuilding video igara koje viđamo na svemu što ima ekrane.

Krug će tako biti zatvoren zvaničnom adaptacijom Slay the Spire u društvenu igru. Najavljena od strane Contention Games, nama iskreno potpuno nepoznatog izdavača, stona verzija bi trebalo da simulira ono što smo već videli na ekranima, ali sa dodatkom kooperativnog igranja. Slay the Spire društvena igra će tako podržavati solo igranje, ali i co-op za do 4 igrača, a jedna partija bi u proseku trebalo da traje 45 minuta (po igraču). To je otprilike sve što je za sada otkriveno o igri.

Slay the Spire će na proleće biti u pretprodaji na Kickstarteru. Nadamo se da ćemo malo više informacija o igri dobiti pre toga.

Koja je vaša omiljena deckbuilding igra? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.